Ostani doma
Hrvatska / Parlamentarni izbori 2020.

RTL DUEL

Bernardić i Plenković sučelit će se na RTL televiziji! Ali, slijedi još iznenađenja prije izbora

Da imaju što za reći poručuju i vođe ostalih opcija Miroslav Škoro i Božo Petrov

Službena kampanja još nije ni počela, a predsjednik SDP-a Davor Bernardić poručuje da sučeljavanje s protukandidatima - jedva čeka. Za debatu je, kažu u HDZ-u, spreman i još aktualni premijer Andrej Plenković

A da imaju što za reći poručuju i vođe ostalih opcija Miroslav Škoro i Božo Petrov. Ne odustanu li na kraju - to ćete sučeljavanje moći pratiti na RTL-u samo nekoliko dana prije izbora 5. srpnja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bernardić se krajem 2016. sučeljavao s protukandidatima za predsjednika stranke, a 2013. također sa stranačkim kolegama za poziciju šefa zagrebačkog SDP-a.

Plenković se sučeljavao u kampanji za EU izbore, prije četiri godine sučelio i s bivšim predsjednikom SDP-a, a nedavno i na RTL-u sa stranačkim protukandidatom uoći HDZ-ovih izbora u ožujku. Komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić smatra da je Bernardić pristankom na sučeljavanje Restart koaliciji zabio - autogol.

"Ja bih rekla da je to veliki, veliki komunikacijski promašaj predsjednika SDP-a. Prije svega on je trebao reći da mi ne biramo premijera, mi biramo saborsku parlamentarnu većinu koji će onda nominirati svog kandidata za premijera. Činjenica je da je premijer Plenković koji je prije svega u poziciji premijera, dakle, on dolazi iz pozicije autoriteta s jedne strane, a s druge strane on je apsolutno komunikacijski superioran gospodinu Bernardiću", kaže Ankica Mamić.

Vezana vijest

RTL Duel: Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović

Krajem prošle godine HDZ-ova kandidatkinja kao predsjednica i SDP-ov kandidat kao izazivač suočili su se i u RTL Duelu, ali na listiću su tada bila samo njihova imena dok će i na ovim parlamentarnim izborima svaka opcija imati 140 kandidata plus mogućnost dijaspore. Imena šefova stranaka bit će samo u jednoj izbornoj jedinici. No na sučeljavanja računaju i Miroslav Škoro i Božo Petrov.

"Uvijek sam spreman odazvati se na sučeljavanje, građani trebaju dobiti odgovor za sve ono što ih čeka u budućnosti", govori Božo Petrov.

Iz Domovinskog pokreta poručuju:

"Miroslav Škoro je spreman na sučeljavanje,  ali uz nekoliko uvjeta - sudjelovanje naroda u postavljanju pitanja putem digitalnih platformi, ravnopravan tretman svih sudionika te nepristran i neutralan pristup organizatora."

Uz nepristran i neutralan pristup RTL će sučeljavanje organizirati u samom finišu predizborne kampanje.

A kako RTL Duel prognozira naša Damira Gregoret, koja ga uspješno i energično vodi, pogledajte sami:

 

Reci što misliš!