Ostani doma
Hrvatska / Parlamentarni izbori 2020.

Miletić u RTL-u Danas

'Konzervativni i nacionalistički smjer kojim ide Hrvatska treba mijenjati, vrijeme je za progresivnu Vladu'

Parlamentarni izbori sve su bliže

Gost RTL-a Danas je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

IDS je inzistirao na decentralizaciji Hrvatske, a SDP je, kaže Miletić, prihvatio njihove zahtjeve i pristali su na koaliciju za parlamentarne izbore.

Vezana vijest

Boris Miletić

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Drago mi je što je SDP prihvatio uvjete i smatramo da prije svega ovaj jedan konzervativni, nacionalistički smjer kojim Hrvatska ide treba mijenjati i da je došlo vrijeme za jednu progresivnu Vladu", rekao je Miletić na početku.

"Naše stajalište je samostalnost Istre kao regije. Ona po svim svojim karakteristikama zaslužuje biti samostalna regija. Želimo decentralizaciju jer je ovaj sustav potrošen. Zamislimo si što bi bilo s pandemijom da nismo imali ovlasti i kao regija nastupili prvi, bili preteča svega što je Nacionalni stožer radio kasnije. Naravno, sve uspješnosti želimo preslikati na ostatak zemlje", rekao je Miletić.

Vezana vijest

damira gregoret

On sam se neće naći na izbornoj listi. "IDS je uvijek promovirao mlada lica, davao šanse novim ljudima, a meni kao gradonačelniku Pule je nakon epidemije i krize mjesto u Puli, u Istri", kaže Miletić.

Računa li možda na neko mjesto u Vladi ako Restart koalicija osvoji većinu?

"Mi smo sad razgovarali kako napraviti zajedničku listu, koristiti tu sinergiju i stvoriti što veći broj madnata lijevo-liberalnog centra. Cilj je ostvariti parlamentarnu većinu, a mislim da je to realno moguće. Nakon toga, Istrijani se nikada nisu plašili posla. Preuzeti jedan dio odgovornosti za ono što znamo - apsolutno da!", odgovorio je Miletić.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!