Ostani doma
Hrvatska / Parlamentarni izbori 2020.

ne boji se konkurencije

Škori će IV. izbornu jedinicu nositi njegova sestra: 'Stvarnost nije najbolji saveznik Anušiću'

Škori će IV. izbornu jedinicu nositi njegova sestra: 'Stvarnost nije najbolji saveznik Anušiću'
Facebook/Patrik Macek/PIXSELL

Kaže da je postavljanje njenog imena na prvo mjesto Pokreta u IV. jedinici te angažiranje u politici prirodan slijed događaja

U četvrtoj izbornoj jedinici, onoj slavonskoj u kojoj se očekivalo da će prvo ime na listi Domovinskog pokreta biti upravo Miroslav Škoro, nositeljica je njegova sestra Vesna Vučemilović.

Znanstvenica, doktorica ekonomije i marketinška stručnjakinja kaže da postavljanje njenog imena na prvo mjesto Pokreta u IV. jedinici te općenito angažiranje u politici nije bila odluka, već “prirodan slijed događaja”. Uključena je bila i u predsjedničku kampanju, i to kako bi, kaže nam, pomogla bratu svojim znanjem i kompetencijama.

"Obiteljska sam žena i to mi je bilo jedino normalno. Tijekom kampanje obišli smo cijelu Hrvatsku i susreli brojne ljude koji su u bratovim porukama i nastojanjima prepoznali način da se konačno u Hrvatskoj pokrenu prijeko potrebne promjene. Njihova nada, hrabrost i vjera u promjene ne mogu nikoga ostaviti ravnodušnim pa nisu ni mene. Formiranje stranke i nastavak političkog djelovanja bilo je jedino ispravno što se moglo napraviti. Onaj tko voli Hrvatsku, ne može ignorirati volju 465.703 građana", objašnjava Vučemilović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osvrnula se i na svog glavnog protukandidata u IV. jedinici, HDZ-ova Ivana Anušića iza kojeg, kako kaže, stoji stranačka mašinerija građena godinama.

"Budući da živim u Osječko-baranjskoj županiji, mogu reći da stvarnost nije najbolji saveznik Anušićevom optimizmu. Nijedan negativan proces kojem u ovome kraju već godinama svjedočimo nije zaustavljen u njegovom mandatu. Negativni demografski trendovi, masovno iseljavanje, propast poljoprivrede i proizvodnje općenito, zapošljavanje po stranačkoj osnovi, namješteni natječaji u raznim područjima, korupcija i klijentelizam, sve to slavonski čovjek s nevjericom predugo gleda. Više nećemo gledati, sad ćemo mijenjati", kazala je Vučemilović za Večernji list.


 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!