Ostani doma
Hrvatska / Parlamentarni izbori 2020.

Šprajc analizira

Bude li sve prošlo kako treba, Plenković bi Bernardiću mogao dati položaj i vozača

Mnogi SDP-ovci koji su stekli kakvu takvu reputaciju na listama su spušteni tako nisko

Sudeći po tome kako su slagali liste Andrej Plenković i Davor Bernardić
čini se da obojica rade jedan za drugoga. Evo čuli smo kako je problem sa svojim unutarstranačkim oponentima koji među biračima kotiraju bolje nego kod njega riješio Andrej Plenković, ali isto to je napravio i njegov kolega iz SDP-a, Davor Bernardić. 

Dakle, mnogi SDP-ovci koji su stekli kakvu takvu reputaciju, prepoznatljivost i popularnost među biračima, na listama su spušteni tako nisko da mnoge od njih  gotovo sigurno nećemo vidjeti u Saboru. 

Vezana vijest

Škoro Plenković Bernardić

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Umjesto njih Davor Bernardić je visoka mjesta koja jamče ulazak u Sabor podijelio svojim stranačkim činovnicima za koje ne znaju ni mnogi u SDP-u. 

Tako je recimo uspješni i u Dalmaciji popularni gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević u 10. izbornoj jedinici završio tek na 9. mjestu. 

Saborskom zastupniku Ranku Ostojiću Bernardić je ponudio 7. mjesto na toj listi pa se Ostojić zahvalio na ponudi i odbio uopće biti na listi kao i šef šibensko-kninskog SDP-a Joško Šupe i gradonačelnik Trogira Ante Bilić kojima se također nudila neulazna pozicija na listi. 

Vezana vijest

Stier

Prilično ponižavajuće

Nije iznenađenje da je skupina buntovnika protiv Davora Bernardića poput Siniše Hajdaša Dončiča, Mihaela Zmajlovića i Peđe Grbina također dobila zadnja mjesta na svojim listama, ali je prilično ponižavajuće da je šef zagrebačkog SDP-a i najaktivniji saborski zastupnik uopće, Gordan Maras iz svoje druge izborne jedinice premješten u prvu gdje je dobio tek 6. mjesto na listi. 

Jedno od većih iznenađenja je i pozicija saborskog zastupnika Joška Klisovića koji je „završio“ u 3. jedinici i to tek na devetom mjestu.

Vezana vijest

Sabina Glasovac

Bude li sve kako treba Andrej Plenković bi Davoru Bernardiću zauzvrat mogao ponuditi mjesto potpredsjednika Sabora koje podsjetimo, donosi dobru plaću i službeni auto s vozačem, a više od toga naš Davor i ne traži.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!