Ostani doma
Hrvatska / Parlamentarni izbori 2020.

PREDIZBORNA KAMPANJA

Jane Fonda podržala Radu Borić i Možemo!: 'Naprijed Rada! Glasajte za listu broj 3!'

Jane Fonda podržala Radu Borić i Možemo!: 'Naprijed Rada! Glasajte za listu broj 3!'
Screenshot / Jane Fonda

Hrvatska prvi puta u povijesti može imati zeleno-lijevu koaliciju u parlamentu, poručila je glumica i aktivistkinja

Nagrađivana američka glumica i politička aktivistkinja Jane Fonda podržala je platformu Možemo! na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj.

Vezana vijest

Pamela Anderson, Tomislav Tomašević

Iz svog doma u Atlanti Fonda je poslala video-podršku Radi Borić i koaliciji okupljenoj oko platforme Možemo!

"Hrvatska prvi puta u povijesti može imati zeleno-lijevu koaliciju u parlamentu, ljude koji su se kao aktivisti dokazali u borbi za javni interes i ljudska prava i prava žena, manjina, LGBTQ osoba, migranata ... Prvi puta će Hrvatska će imati priliku glasati za feministkinje. Naprijed Rada! Glasajte za listu broj 3", poručila je poznata glumica i aktivistkinja.

Jane Fonda, podsjetimo, potječe iz poznate glumačke obitelji Fonda koja je ostavila neizbrisiv trag u američkoj i svjetskoj kinematografiji. Kao politička aktivistkinja usprotivila se ratovima u Vijetnamu i Iraku te se zalaže za ljudska i građanska prava, protiv nasilja nad ženama i protivi rasizma te za prava manjina i za zaštitu okoliša. Njezina filmografija uključuje 57 filmova u kojima je glumila te više od 500 filmskih i televizijskih radova koje je producirala, a dobitnica je i dva Oscara za glavne ženske uloge te 55 filmskih nagrada.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!