Ostani doma
Hrvatska / Parlamentarni izbori 2020.

PREDIZBORNA KAMPANJA

Varoufakis podržao zeleno-lijevu koaliciju u RH: 'Možemo zajedno graditi progresivnu Europu'

Varoufakis podržao zeleno-lijevu koaliciju u RH: 'Možemo zajedno graditi progresivnu Europu'
AP

Hrvatska treba Novi zeleni plan, koji uključuje velika ulaganja u zelenu tranziciju s napuštanjem fosilnih goriva, masovnog turizma i izrabljujućih poslova

"Hrvatska izlazi na birališta dok Covid-19 desetkuje gospodarstva i radna mjesta diljem svijeta. Nova hrvatska Vlada imat će zadatak zaštiti hrvatske građane ne samo od virusa, nego, što je dugoročno još važnije, i od siromaštva'', poručio je Yanis Varoufakis, suosnivač DiEM25 i zastupnik u grčkom parlamentu, koji je podržao u svoje i u ime DiEM25 zeleno-lijevu koaliciju, koju čine Možemo!, Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad, na parlamentarnim izborima.

Vezana vijest

Jane Fonda

''Kao i Grčka, i Hrvatska je previše ovisna o turizmu. Hrvatska treba Novi zeleni plan, koji uključuje velika ulaganja u zelenu tranziciju s napuštanjem fosilnih goriva, masovnog turizma i izrabljujućih poslova, a u smjeru zelene energije, turizma povezanog s organskom poljoprivredom, elektrifikacije prometnog sustava te ulaganja u male start-upove zadrugarskog tipa, koji će omogućiti mladima u Hrvatskoj sudjelovanje u četvrtoj industrijskoj revoluciji bez iseljavanja u inozemstvo. Na predstojećim izborima ovakav program nudi samo zeleno-lijeva koalicija'', istaknuo je Varoufakis .

Vezana vijest

Pamela Anderson, Tomislav Tomašević

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pozvao je svoje prijatelje u Hrvatskoj da glasaju za "zeleno-lijevu koaliciju predvođenu platformom Možemo!" jer će, kako je istaknuo, njihov ulazak u Hrvatski sabor značiti "da mi, kao DiEM25 i grčka stranka MeRA25, imamo u Hrvatskoj parlamentarne saveznike s kojima možemo zajedno graditi progresivnu Europu".

Reci što misliš!