Ostani doma
Hrvatska / Parlamentarni izbori 2020.

Zbog korone i potresa

Birači iz Zagreba, pažnja! Zbog potresa je promijenjena lokacija nekih birališta, provjerite kamo morate ići

Birači iz Zagreba, pažnja! Zbog potresa je promijenjena lokacija nekih birališta, provjerite kamo morate ići
Armin Durgut/PIXSELL

Iz Gradskog ureda za mjesnu samoupravu doznajemo gdje se mogu naći informacije o promjeni lokacije birališta

Zabrinuta čitateljica iz Zagreba javila nam je da su neka biračka mjesta zbog posljedica potresa zatvorena. Napominje i da je tu informaciju doznala sasvim slučajno. 

Popis promjene biračkih mjesta

Poslali smo upit Državnom izbornom povjerenstvu da bi saznali koliko je takvih biračkih mjesta na području Zagreba kojima se zbog oštećenja u potresu promijenila lokacije te na koji način građani mogu na vrijeme saznati jesu li njihova biračka mjesta promijenjena.

Vezana vijest

izbori

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz Gradskog izbornog povjerenstva Grada Zagreba proslijedili su nam popis Gradskog ureda za mjesnu samoupravu s promjenama biračkih mjesta u Zagrebu koje su provedene zbog potresa, koronavirusa ili drugih razloga. 

(Izvor: Gradski ured za mjesnu samoupravu)

Iz Gradskog ureda javljaju da je djelatnicima koji sudjeluju u pripremi izbora naloženo da na dosadašnjim lokacijama izbornih mjesta postave obavijesti biračima o novim lokacijama i to na vidljivom mjestu te na način da se, ukoliko je to moguće, obavijest ne može oštetiti ili ukloniti. 

Obavijest bi trebala biti istaknuta sve do zatvaranja biračkih mjesta, odnosno 5. srpnja do 19 sati. 

Provjerite i na mrežnim stranicama

Gradski ured je zatražio i da se provode povremene provjere kako bi se utvrdilo da obavijesti nisu uklonjene. Obavezna provjera trebala bi se obaviti u subotu, dan uoči izbora. 

Vezana vijest

Ana Lovrin

Napominju da su biračka mjesta objavljena putem Oglasa koji su istaknuti 24. lipnja u prostorima u kojima se nalaze određena biračka mjesta, u sjedištima gradskih četvrti, sjedištima mjesnih odbora, na nekim stajalištima autobusa i tramvaja te na mjestima većeg okupljanja u pojedinim gradskim četvrtima. 

Status svog biračkog mjesta možete provjeriti i na internetskoj stranici www.zgizbori.hr., kao i na internetskoj stranici Ministarstva uprave 
https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/.  

Vezana vijest

Oriana Ivković Novokmet
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!