Ostani doma
Hrvatska / Parlamentarni izbori 2020.

Prozvao HDZ

Ostojić o onima koji su u samoizolaciji: 'Krše im se prava na slobodu mimo Ustava i zakona'

Ostojić o onima koji su u samoizolaciji: 'Krše im se prava na slobodu mimo Ustava i zakona'
Vijesti.hr

SDP-ovci su zaključno pozvali građane da izađu na izbore i zaustave HDZ

Saborski zastupnik SDP-a Ranko Ostojić upozorio je u petak da se 5000 osoba u samoizolaciji krše prava na slobodu mimo Ustava i zakona, prozvavši zbog toga HDZ.

Na konferenciji za novinare Ostojić je kazao da se u ovom trenutku 5000 ljudi nalazi u samoizolaciji bez pisanog rješenja da su lišeni slobode, ocijenivši kako imaju manje prava od pritvorenika i osoba koje idu u zatvor.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ako niste spremni poštovati Ustav i zakone, onda ne možete govoriti o sigurnosti. Svaka osoba koja se temeljem zakona lišava slobode mora dobiti rješenje o tome", poručio je Ostojić HDZ-ovcima.

"A kada se mimo Ustava i zakona ljude lišava slobode to je fašizam, to je poruka koju šalje HDZ", ustvrdio je Ostojić.

Vezana vijest

Davor Božinović

Glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas kaže da se HDZ ne brine o sigurnosti građana već samo o tome da osvoji što više glasova.

"Kao da si zabiješ tri autogola"

"Plenkoviću, Božinoviću i ostalima nije stalo do sigurnosti građana nego samo da završe izbore i osiguraju daljnju vlast", ocijenio je.

Član SDP-ova Savjeta za zdravstvo Saša Srića smatra da je Nacionalni stožer civilne zaštite postao nekompetentan, ispuhao se i izgubio kredibilitet.

"Od dvostrukih kriterija, različitih tumačenja samoizolacije, do definicija kontakata, to je kao da vodiš 2:0 i na kraju izgubiš 2:3 i zabiješ si tri autogola", kazao je Srića.

SDP-ovci su zaključno pozvali građane da izađu na izbore i zaustave HDZ.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!