Ostani doma
Hrvatska / Parlamentarni izbori 2020.

loš rezultat na izborima

RTL-ovi analitičari: 'Pokazalo se da je Bernardić Karamarko na ljevici, on nije čovjek za vodeću poziciju'

RTL-ovi analitičari: 'Pokazalo se da je Bernardić Karamarko na ljevici, on nije čovjek za vodeću poziciju'
PIXSELL

'Pustili su Zagreb ljudima iz Možemo!. Njih je i HDZ tukao u Zagrebu, što se nikad nije dogodilo. Oni su izgubili socijalnu komponentu', kaže Puhovski

Prema izlaznim anketama, Restart koalicija na parlamentarnim izborima s 43 osvojena saborska mandata ostvarila je (ne)očekivano loš rezultat. 

O situaciji u SDP-u nakon izbora razgovaralo se i u RTL-ovu studiju. Krešimir Macan naveo je razloge izbornog neuspjeha:

Vezana vijest

plenković pobjeda

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nije kampanja bila personalizirana. Nisu mijenjali spotove od početka. Oni su pustili taj potres kao temu i dopustili Možemo! da od toga stvore bazu", kazao je Macan.

Žarko Puhovski je rekao:

"Oni (SDP) su promašili dvije stvari: pustili su Zagreb ljudima iz Možemo!. Njih je i HDZ tukao u Zagrebu, što se nikad nije dogodilo. Oni su izgubili socijalnu komponentu", istaknuo je. 

Zoran Šprajc dodaje:

Vezana vijest

Zlatko Komadina

"Oni su njega u kampanji maknuli sa strane, i njima je neugodno od Bernardića. I to je poruka biračima? Drugi razlog je to sastavljanje lista, gdje su maknuti poznati ljudi. Jake ljude su stavili na stranu. Napravili su grešku kao Andrej Plenković na europskim izborima", kazao je Šprajc.

Na pitanje tko bi mogao naslijediti Bernardića, Macan odgovara:

"Mršić kao jedan od kandidata koji bi mogao proći kao njegov nasljednik."

Šprajc smatra:

"Oni sada moraju stvoriti novo lice. Sabina Glasovac tu prolazi, možda Ranko Ostojić."

Vezana vijest

Davor Bernardić, Andrej Plenković i Miroslav Škoro

Puhovski dodaje:

"Imaju vremema da stvore neku novu osobu, neku mladu ženu. Pokazalo se da je Bernardić Karamarko na ljevici. Bernardić nije čovjek za vodeću poziciju. SDP-ova organizacija se raspala, očito je jedan dio ljudi otišao u Možemo!. I imali su premalo novih lica. Možemo! to su nova lica."

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!