Ostani doma
Hrvatska / Parlamentarni izbori 2020.

HDZ može i bez njega

Miroslav Škoro: 'Iznenađen sam kao i vi rezultatom HDZ-a. Našeg promatrača su napali i bilo je nepravilnosti'

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro ima prvu presicu nakon izbora.

Ni 24 sata od završetka glasanja na parlamentarnim izborima, HDZ je objavio da ima 76 ruku za sastavljanje nove vlade. Iako su analitičari i ankete pretpostavljale da se nova vlada neće moći sastaviti bez Domovinskog pokreta Miroslava Škore, to ipak neće biti tako, a mnogi već zaključuju da bi i neki izabrani zastupnici iz te nove stranke mogli "pretrčati" u pobjednički tabor.

Što o tome kaže predsjednik Domovinskog pokreta pogledajte na njegovoj press konferenciji.

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Miroslav Škoro održao je konferenciju za medije na kojoj se dotaknuo jučerašnjih izbora i svojih planova za Sabor.

''Završili smo izborni ciklus. Još jedanput mogu reći da smo zadovoljni brojem osvojenih mandata. Biti star pedesetak dana, a osvojiti 16 saborskih mandata i biti treća politička snaga u Hrvatskoj nije mala stvar'', kazao je Miroslav Škoro na početku svog obraćanja. 

''Koristim priliku čestitati relativnom pobjedniku. Zahvaljujem svim našim volonterima i svima koji su sudjelovali u ovoj složenoj operaciji koja se događala u otežanim uvjetima'', kazao je Škoro.

"Mislim da nema osobe u Hrvatskoj koja nije ostala začuđena koliko je osvojio HDZ jer su ankete pokazale svoju nevjerodostojnost. Mi dugo tvrdimo da treba regulirati te brojeve koji izlaze u javnost", rekao je Škoro.

"Imali smo dosta nepravilnosti i fizički nasrtaj na promatrača Domovinskog pokreta", dodao je.

''Statirao u kukuruzu''

"Nismo trgovačka stranka i drago mi je da nakon svih provokacija možemo pred vama stajati", kazao je Škoro.

''Kad sam došao u Gračanima glasati u osnovnu školu, mi smo čekali 35-40 minuta jer niti ti ljudi unutra nisu znali što treba raditi. Naravno, ja sam statirao u kukuruzu, a niste ni vi novinari znali. Samo ste htjeli obaviti svoj posao'', komentirao je Škoro proces glasovanja u vrijeme koronakrize. 

"Zanimljivo je da su stranke desnice osvojile puno mandata u Saboru i to pokazuje kako diše hrvatskoj biračko tijelo i to je prilika da se naprave reforme, Čini mi se i da su Most i Domovinski pokret naučili iz ovih izbora: da je bilo više sluha, bilo bi i više mandata jer oni su u nekoliko jedinica došli do praga i kada bi se to pretočilo, to bi bilo puno više. Nećemo osporavati rezultate izbora", smatra Škoro.

''Svi prepoznajemo što su ključne točke problema u Hrvatskoj. Problemi su legalističke, strukturalne prirode. Sve dok imamo ovakav izborni zakon, ne možemo dobiti prave reprezente u Sabor. Nismo zadovoljni izgledom izbornih jedinica'', kazao je Škoro. 

''Mislim da birači očekuju nakon toliko preferencijskih glasova da ja u tom Saboru budem i ja ću u njemu biti'', kratko je komentirao.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!