Ostani doma
Hrvatska / Predsjednički izbori 2019.

Želi dostojanstvenu Hrvatsku

Ekonomist s Princetona skupio 16.000 potpisa za kandidaturu: 'Hrvatska se vraća kući!'

Ekonomist s Princetona skupio 16.000 potpisa za kandidaturu: 'Hrvatska se vraća kući!'
Facebook

Kovač je inače surađivao s tri nobelovca i bavi se analizama slomova tržišta i država

Još jedan predsjednički kandidat prikupio je potrebne potpise za predsjedničku kandidaturu. To je Dejan Kovač, ekonomist s američkoga Sveučilišta Princeton, član Američkoga ekonomskog društva i Kraljevskoga ekonomskog društva te prvi Hrvat zaposlen u Školi javnih i međunarodnih odnosa ''Woodrow Wilson''. 

Ekonomist s Princetona skupio 16.000 potpisa za kandidaturu: 'Hrvatska se vraća kući!'

Dejan Kovač koji se natječe kao nezavisni kandidat uz podršku HSLS-a predao je u nedjelju Državnom izbornom povjerenstvu više od 16.000 potpisa te istaknuo kako ne zastupa politiku podjela kao većina njegovih protukandidata, već politiku ujedinjenja.

Na svojoj Facebook stranici jutros je objavio video "Vukovar se vraća kući" te je poručio kako je njegova glavna misija da se "Hrvatska vrati kući"

"Vratimo hrvatske građane u našu domovinu i učinimo Hrvatsku dostojanstvenom za život tako da nijedan građanin nije prisiljen otići", napisao je Kovač. 


Kovač je inače surađivao s tri nobelovca i bavi se analizama slomova tržišta i država. Hrvatskoj su, prema njegovu mišljenju, potrebne reforme pravosuđa, smanjenje broja zaposlenih u državnim aparatima, zaustavljanje nepotizma, kadroviranja i pogodovanja samo članovima dviju vladajućih stranaka.

Ujedinimo se pod jedinom zastavom - zastavom Hrvatske 

"Povijest nas uči da je cijena slobode visoka i da se za nju moramo boriti, bilo da je riječ o građanskoj, političkoj ili ekonomskoj slobodi. Kao predsjednik neću zastupati politike podjela kao većina mojih protukandidata, već politike ujedinjenja. Krajnji je trenutak da se svi hrvatski građani ujedine pod jednom jedinom zastavom, a to je zastava Hrvatske. Druge domovine nemamo", poručio je Kovač.

Pozvao je sve hrvatske građane da izađu na izbore i daju svoj glas "jer 22. prosinca počinje bitka za hrvatsku demokraciju u kojoj je jedino oružje - njihov glas". 

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak ustvrdio je da "od danas počinje redizajn sadašnjeg potrošenog modela koji treba mijenjati".

"Želimo se boriti za Hrvatsku - zemlju znanja i obrazovanja, a ne klijentelizma i korupcije. Snažno ćemo se zauzimati  za produktivnu, a ne za birokratsku Hrvatsku", poručio je Hrebak, dodavši da se u prvom redu zauzimaju za transparentnost upravljanja javnim resursima.

Aludirajući na zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i aferu oko dodjele štandova na zagrebačkom Adventu, Hrebak je rekao da je to suprotno svemu za što se HSLS bori i za što će se u budućnosti boriti.

"Žetončići su prošlost i nisu 'in'. Mi ćemo propagirati digitalnu transformaciju, digitalna plaćanja, a ne plaćanja putem žetona", poručio je Hrebak.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!