Ostani doma
Hrvatska / Predsjednički izbori 2019.

'REFORMA JE razočaranje'

Predsjednica zbog štrajka prozvala Milanovića i Divjak: 'Sve se pretvorilo u igrokaz...'

Predsjednica zbog štrajka prozvala Milanovića i Divjak: 'Sve se pretvorilo u igrokaz...'
Media Servis

Ova reforma je totalno razočaranje, kazala je Kolinda Grabar-Kitarović kritizirajući ministricu Blaženku Divjak

Aktualna predsjednica i predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović komentirajući štrajk prosvjetara, koji traje već 36 dana, ponovno je zbog njega prozvala Vladu svog protukandidata Zorana Milanovića jer je u dva navrata dva navrata smanjivala koeficijente složenosti poslova. 

"Međutim tada nisu štrajkali. Krenuli su u štrajk ove godine i ja im dajem legitimno pravo za štrajk jer je to ustavno pravo. Međutim, držim da se u međuvremenu sve pretvorilo nažalost u nešto što je više-manje postalo igrokaz i mjesto nadmetanja nekih političkih interesa", kazala je Grabar-Kitarović u izjavi za Media Servis

"Reforma je totalno razočaranje"

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istaknula je da je od početka bila za reformu obrazovanja, ali da se ona ne može svoditi na uvođenje tableta na nastavu. "Ova reforma je totalno razočaranje. Mislim da je kod velikog dijela nastavnika jedan od razloga štrajka upravo činjenica da reforma nije provedena onako kako treba i da se stalno vrtimo u krug", kazala je Grabar-Kitarović. 

VEZANI ČLANCI

Upitala se i gdje je nestala ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak

"Podržavam pravo svakog ministra da se bori za svoj resor, ali to je državni proračun. To je novac hrvatskih poreznih obveznika i kad tražite svoja prava mislim da mora biti u duhu solidarnosti da razmišljate i o pravima drugih", istaknula je, a na pitanje treba li ministrica Divjak otići rekla je: "Ne znam, to je na premijeru da odluči".

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!