Hrvatska / Predsjednički izbori 2019.

UZ JAKE SNAGE HDZ-A

Kolinda Grabar-Kitarović i Plenković sami nosili kutije u DIP: Skupljeno više od 230.000 potpisa

Predsjednici nije bilo po volji pitanje o Milanu Bandiću pa je nakon kratke izjave 'odjurila', a za njom i premijer

Kolinda Grabar-Kitarović i Andrej Plenković

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u pratnji premijera Andreja Plenkovića stigla je u Državno izborno povjerenstvo (DIP) i predala potpise za predsjedničku kandidaturu, a umjesto deset tisuća potpisa, predala ih je daleko više. Barata se brojkom od njih više od 230.000, što je zapravo također dio kampanje.

Također, prije pet godina predala je više od 300.000 potpisa po dolasku u DIP. Primjerice, njen protukandidat Zoran Milanović predao je potpise odmah kad je stigao do potrebne brojke, uz objašnjenje da nije potrebno iscrpljivati se s obzirom da je riječ o protokolu.

Kutiju s potpisima nosila je sama, baš kao što je jednu nosio Plenković te župan Osječko-baranjski Ivan Anušić. U pratnji su im bili mnogi istaknuti članovi HDZ-a te volonteri koji su nosili nemali broj preostalih kutija.

"Skupili smo 231.652 potpisa i ovom prilikom zahvaljujem svima koji su ih dali, kao i stranci na kandidaturi te strankama koje su me podržale", rekla je predsjednica pa se osvrnula na izjavu o Milanu Bandiću:

"Rekla sam što mora stajati u svakom demokratskom društvu, da je svaka osoba nevina dok joj se ne dokaže krivnja pravomoćnom sudskom presudom."

Nakon te izjave, predsjednica je odbila davati daljnje izjave te je otišla, a za njom i ostali članovi HDZ-a.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Najgledaniji video

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!