Hrvatska / Predsjednički izbori 2019.

Dan dubrovačkih branitelja

Predsjednicu razljutilo pitanje o Bandiću: 'Jeste li vi ozbiljni novinari ili Radio Mileva?'

Novinari su je pitali bi li pomilovala Bandića, ako završi u zatvoru

Predsjednica države i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u petak kako je napad na Dubrovnik 6. prosinca 1991. godine osvijestio svjetsku javnost da se u Hrvatskoj događa rat i agresija.

Grabar Kitarović, koja u Dubrovniku sudjeluje na proslavi Dana dubrovačkih branitelja, istaknula je kako se od tog trenutka počelo mijenjati ne samo bojno polje, nego i pogled svijeta na Hrvatsku i sve što su branitelji Dubrovnika, Vukovara i ostalih gradova omogućili.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

VEZANE VIJESTI:

Hrvatski branitelji su omogućili slobodu

Komentirajući plakate Srpskog narodnog vijeća (SNV) na ćirilici, rekla je kako bi se SNV trebao duboko pokloniti hrvatskim braniteljima koji su oslobodili Hrvatsku i omogućili demokraciju i slobodu govora pa danas svatko ima pravo reći što hoće.

"Trebate pitati SNV što poručuju s tim plakatima. Sa srpskom zajednicom u Hrvatskoj se jako dobro razumijemo, čast iznimkama", poručila je predsjednica.

"Boriti ću se ne samo za Bandića nego za sve građane" 

Na pitanje o njezinoj izjavi da bi Milanu Bandiću, završi li u zatvoru, nosila kolače, te pitanje bi li ga pomilovala ako bi završio u zatvoru, novinare je pitala jesu li ozbiljni.

"Jeste li vi ozbiljni novinari ili Radio Mileva? Rekla sam da je svaka osoba u državi nevina dok mu se ne dokaže krivnja pravomoćnim postupkom, i da ću se boriti ne samo za Bandića nego za sve građane dok im se ne dokaže krivnja", rekla je predsjednica.

Na Vrdoljakov komentar da bi bolje bilo da kolače donese u školu i upozna se sa reformskim procesima kazala je kako je ona obišla više škola nego on.

Ako su rezultati PISE takvi, nešto nije u redu

"Obišla sam puno škola, više nego on. Pokrenula sam projekt Hrvatska čita, jer sam znala uočiti gdje postoji problem. Ministrici obrazovanja koja je stupila na dužnost odgovornost ne počinje od početka službene reforme. Svi moramo raditi najbolje što možemo. Ako su PISA rezultati gori znači da nešto ne štima s kurikulumom.

"Mandat ministra ne počinje početkom službene reforme, već svatko u svom resoru treba raditi svoj posao najbolje što može. Ako su PISA rezultati sve lošiji, znači da nešto ne valja s hrvatskim kurikulom. Nešto treba hitno poduzeti", istaknula je predsjednica.

Dodala je kako je bitno da reforma ide dalje te ne ovisi o ministrici ili ministru, nego o puno ljudi.

"Moramo stvarati mlade ljude 21. stoljeća"

"Moramo se u reformi obrazovanja prestati dijeliti ideološki i stvarati mlade ljude 21. stoljeća. Za konkretne odgovore treba pitati profesore kako ide reforma, a roditelje koliko vremena trebaju provoditi s djecom da bi svladali školski program pun činjenica, a premalo konkretnih vještina za 21. stoljeće, a kamoli roditelje koji si ne mogu priuštiti instrukcije. Dokazano je da u Republici Hrvatskoj zaostaju djeca slabijeg imovinskog statusa", upozorila je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Najgledaniji video

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!