Ostani doma
Hrvatska / Predsjednički izbori 2019.

Nesreća u kampanji

EKSKLUZIVNO Autobus Grabar-Kitarović zakačio auto. Vozačica za RTL: 'Zašto nitko nije stao?'

EKSKLUZIVNO Autobus Grabar-Kitarović zakačio auto. Vozačica za RTL: 'Zašto nitko nije stao?'
Marko Dimic/PIXSELL

Iz Stožera predsjednice poručuju da će "njezin izaslanik posjetiti sutra oštećenu vozačicu"

RTL-u je i službeno potvrđeno da je autobus predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović u utorak kasno poslijepodne sudjelovao u manjoj prometnoj nezgodi u Malom Bukovcu u Krapinsko-zagorskoj županiji. 

U 18.50 sati vozač autobusa u kojemu je bila predsjednica zakačio je vozilo koje se nalazilo na cesti i nakon toga nastavilo put Lobora gdje je predsjednica imala predizborni skup. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Oštećena vozačica Silvija Soldo kazala u razgovoru za RTL da se nezgoda dogodila je "nezgodnoj i dosta uskoj cesti".

VEZANI ČLANCI

"Slupan mi je cijeli lijevi dio automobila"

"Na cesti nije bilo nikakvog ulegnuća da bih mogla malo više desno stati. Sin i ja smo bili u autu i primijetili smo da povorka ide prema nama. Ispred nas je bio još jedan auto koji je imao sreću da je mogao skrenuti malo desno u ulegnuće gdje je obiteljska kuća", ispričala je.

"Stala sam iza tog automobila, pomaknula sam se najviše udesno koliko sam mogla da ne sletim u grabu. Povorka je prolazila mimo nas, čini mi se da su bila dva automobila ispred autobusa. Oni su prošli, a autobus nas je okrznuo. Slupan mi je cijeli lijevi dio automobila, retrovizor je otkinut, a najviše su stradala stražnja vrata gdje mi je dijete sjedilo. On se malo udario koljenom. Malo ga boli pa mora na pregled kod kirurga", kazala je.

Biografija - Kolinda Grabar-Kitarović

"Najviše me začudilo da nitko od te silne povorke nije stao jer je to baš bio udarac. Nitko se nije okrenuo da vidi što se dogodilo. To mi je nevjerojatno", kazala je Soldo i dodala kako je ni kasnije nitko nije kontaktirao iz Ureda predsjednice.

Nazvala je policiju koja je potom napravila očevid. Na pitanje koliko dugo je nakon nesreće bila na tom mjestu, odgovorila je oko dva sata. "To je trajalo oko dva sata dok se napravio očevid. Drugi dio policajaca je išao u Lobor gdje je bio autobus", rekla nam je Soldo i dodala kako ona nije mogla biti kriva za nezgodu jer je njezin automobil bio "skroz desno" na cesti.

"Poslala sam dopis Uredu predsjednice i zapitala kakvu poruku time šaljemo djeci"

"Pitam se: 'Da je netko stradao, kako bi nam se moglo pomoći?'", kazala je te dodala kako je sreća da nitko nije teže ozlijeđen. "Gorak okus mi je zbog ignoriranja. Smatram da to nije bilo nimalo lijepo", kazala je i dodala da je poslala dopis Uredu predsjednice. "Uputila sam dopis u kojem sam se zapitala kakvu poruku šaljemo time djeci? Da budu nehajni i nemirni?. Da sam udarila psa autom, stala bih i pomogla?", zaključila je.

U policiji su za RTL potvrdili da se nezgoda dogodila. Objasnili su da se štićena kolona nikad ne zaustavlja ako je riječ o manjoj prometnoj nezgodi, već stane na prvoj mogućoj lokaciji kako bi se napravio očevid. 

Tako je, kažu u policiji, bilo i sinoć. Policijska ophodnja je na mjestu događaja zajedno s oštećenom čekala ekipu za očevid koji je prvo obavljen na toj lokaciji, a potom u Loboru gdje se nalazio autobus kojim se koristi Predsjednica u izbornoj kampanji. 

Iz Stožera predsjednice poručuju da će njezin izaslanik posjetiti sutra oštećenu vozačicu Silviju Soldo.​

"Izborni Stožer izražava najiskrenije žaljenje"

Glasnogovornik kampanje Kolinde Grabar-Kitarović Zoltan Kabok kazao je za RTL da izborni Stožer izražava žaljenje zbog nesreće.

"Izborni Stožer Kolinde Grabar-Kitarović najiskrenije izražava žaljenje zbog manje nesreće koja se dogodila. Hvala Bogu, riječ je samo o manjoj prometnoj nesreći s manjom materijalnom štetom. Ja sam, također, bio u tom autobusu zajedno s kandidatkinjom. Ništa se nije čulo ni osjetilo", rekao je Kabok. 

"Što se tiče procedure. Ljudi iz osiguranja su kazali da je sve učinjeno prema pravilima i da se, zapravo, u takvim slučajevima, vozilo u kojem se nalazi štićena osoba, ne zaustavlja", kazao je Kabok. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!