Hrvatska / Predsjednički izbori 2019.

Podrška Kaptola

Bitka do zadnjeg glasa se nastavlja: Koga Crkva 'voli' više - Grabar-Kitarović ili Škoru?

Bespoštedni sukob na desnici ide dalje

Nakon što su brojni HDZ-ovci protumačili da je kardinal Josip Bozanić na misi za Franju Tuđmana dao vjetar u leđa Kolindi Grabar-Kitarović, Miroslav Škoro uzvraća da, ako je kardinal spominjao državničku mudrost, sigurno je mislio - na njega. 

Bespoštedni sukob na desnici tako ide dalje, ali Škoro očito pokušava proširiti svoju izbornu bazu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Da računa na HDZ-ove birače, Miroslov Škoro ne krije, ali računa i na mlade.

"Ankete govore da sam ja čovjek koji ima jako veliku podršku među mladima, ali stručnjaci, analitičari govre da mladi ne izlaze na izbore jer oni to zaspu i ja sam uzeo vekerice", poručio je Škoro.

No važni su i glasovi vjernika, a o porukama kardinala Josipa Bozanića na misi za prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana, koja se tumači kao vjetar u leđa Kolindi Grabar-Kitarović, Škoro poručuje:

"Ne čitam između redaka, pogotovo ne poruke kardinala Bozanića. Rekao je da treba netko tko ima državničku mudrost… Onda je vjerojatno mislio na mene."

Predsjednica bez komentara

No očito pokušava proširiti bazu potencijalnih glasača pa podsjeća na odvojenost Crkve i države.

"Mi smo sekularna država, Crkva je odvojena od države, politika definitivno ne bi trebala biti u Crkvi, ne bi trebala biti u gospodarstvu, ne bi trebala biti u sudstvu. Petlja se ona svugdje, petljat će se još par dana, a onda ćemo istinom u ovoj slobodnoj državi raspetljati tu situaciju i maknut ćemo politiku iz tih segmenata društva", kazao je Škoro.

Istodobno, aktualna je predsjednica u Karlovacu slušala vjerske pjesme. Izjave Miroslava Škore nije željela komentirati.

Bitka do zadnjeg glasa se nastavlja jer bi u ovoj utrci svaki mogao biti presudan. 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Najgledaniji video

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!