Ostani doma
Hrvatska / Predsjednički izbori 2019.

PROMOCIJA PLUS ZA RTL

Utrka za Pantovčak: Ako se pitaju žene - vodi Milanović! Muškarci imaju drugačije preferencije

Utrka za Pantovčak: Ako se pitaju žene - vodi Milanović! Muškarci imaju drugačije preferencije
Nel Pavletić/PIXSELL, Davor Javorović/PIXSELL

Među ženama Zoran Milanović je gotovo 2 postotna boda popularniji od Kolinde Grabar-Kitarović

Muškarci bi na Pantovčaku većinom željeli da predsjednica ostane Kolinda Grabar-Kitarović, dok žene više preferiraju Zorana Milanovića. Pokazuju to rezultati preferencija predsjedničkih kandidata koje je za RTL provela agencija Promocija plus

Kada se pogleda cijelo biračko tijelo, predsjednica  i predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović još uvijek je u vodstvu s 26,8 posto u prosincu. SDP-ov kandidat Zoran Milanović bilježi potporu od 25,4 posto, dok je nezavisni kandidat Miroslav Škoro na 21 posto, a Mislav Kolakušić ima 10,6 posto. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

VEZANI ČLANCI

Među ženama Milanović gotovo 2 postotna boda popularniji od Grabar-Kitarović

No, kada se pogleda potpora među ženama i muškarcima, stvari stoje malo drugačije. Kada bi se pitale samo žene, u prvom krugu izbora pobijedio bi SDP-ov kandidat Zoran Milanović kojega preferira 27,7 posto ženskih ispitanica. Milanović među ženama bilježi 1 postotni poen veću potporu nego kada se pogleda cijela populacija. 

Na drugom mjestu među ženama je aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović s 25,9 posto, dok Miroslav Škoro bilježi potporu od 20,9 posto, gotovo identično kao i u cijeloj populaciji. Mislav Kolakušić među ženama bilježi potporu od 8,1 posto, čak 2,5 posto manje nego što ima u cijeloj populaciji.

Među muškarcima Grabar-Kitarović gotovo 5 postotnih poena jača od Milanovića

Među muškim ispitanicima u istraživanju s 27,6 posto najveću potporu ima Kolinda Grabar-Kitarović. Njezina potpora među muškarcima je oko jednog postotnog boda veća nego kada se gleda cijela populacija. Na drugom mjestu kod muških ispitanika je Zoran Milanović s 22,9 posto, što je dva i pol postotnih poena manje nego u cijeloj populaciji. 

Na trećem mjestu je Škoro kojeg kao svoj izbor za predsjednika u prvom krugu bira 21,1 posto muških ispitanika. Kolakušić među muškarcima bilježi potporu 13,2 posto što je dva i pol postotna poena više nego u cijeloj populaciji.  

Napomena: Istraživanje je provela agencija PROMOCIJA PLUS od 5. do 9. prosinca 2019. CATI metodom (telefonski) na uzorku od 1300 punoljetna građana Republike Hrvatske.

Standardna pogreška uzorka iznosi +/- 2,77 posto, uz razinu pouzdanosti od 95%

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!