Hrvatska / Predsjednički izbori 2019.

GLAVNI ODBOR SDP-A

Bernardić optužio HDZ i Grabar-Kitarović za širenje lažnih vijesti: 'Je li predsjednica pobrkala godine?'

Građanima je dosta lažnih obećanja poput onog da će Hrvatska biti najrazvijenija zemlja na svijetu, kazao je Bernardić

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić na Glavnom odboru stranke kazao je da se HDZ u kampanji za predsjedničke izbore opredjelio za strategiju manipulacije lažnim vijestima, a da im je cilj SDP-ova kandidata Zorana Milanovića, kao bivšeg premijera, prikazati neuspješnim. 

Podsjetio je na izjavu HDZ-ove kandidatkinje za predsjednicu Kolinde Grabar-Kitarović da je, kada je došla na funkciju, Hrvatska bila na koljenima, a ljudi puni pesimizma. 

"Možda je predsjednica pobrkala vrijeme"

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Bila je to 2015. godina! Te godine je Hrvatska definitivno izašla iz recesije, BDP je narastao 2,5 posto, industrija je mjesecima rasla, a izvoz čak po dvoznamenkastim stopama. Te smo godine smanjili porez na dohodak pa su rasle i plaće. Osigurali smo miran san za 55.000 naših sugrađana opterećenih krednitima u švicarcima. Bila je to uistinu prekretnica", podsjetio je Bernardić. 

"Možda je Kolinda Grabar-Kitarović još jednom pobrkala vrijeme. Možda je mislila da je 2009. godina kada je Hrvatska doista bila na koljenima, a njezin šef i premijer Sanader završio u zatvoru. Kada je BDP pao za 10 posto, kada se tadašnja HDZ-ova Vlada zadužila 100 milijardi kuna, kada je uveden harač ili krizni porez, kada su 6 posto smanjene plaće u javnom sektoru, kada je minus u proračunu počeo rasti do neslućenih 25 milijardi u 2011. I sve to su ostavili Milanoviću i njegovoj Vladi. Zatekli smo "spaljenu zemlju", kazao je Bernardić. 

"Dosta je lažnih obećanja"

"Milanović će pobjediti jer ima karakter, svoj stav i svoje mišljenje jer, jednostavno, želi da Hrvatska postane normalna zemlja. I zato što je građanima dosta lažnih obećanja poput onog da će Hrvatska biti najrazvijenija zemlja na svijetu! Milanović jedini može vratiti povjerenje i dostojanstvo instituciji predsjednika države", kazao je Bernardić. 

"Hrvatska treba jakog predsjednika, kao što treba jaku Vladu. Sada imamo slabu predsjednicu i slabu Vladu. Imamo vlast opterećenu korupcijom i skandalima, koja nije u stanju provesti reforme, niti zaštititi građane", zaključio je Bernardić na sjednici Glavnog odbora SDP-a.  

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Najgledaniji video

Reci što misliš!