Ostani doma
Hrvatska / Predsjednički izbori 2019.

KRŠENJE IZBORNE ŠUTNJE

U poruci uz glasanje nudi se i bon od 500 kn! Potpredsjednica DIP-a: 'Dobili smo ime osobe čiji je broj'

U poruci uz glasanje nudi se i bon od 500 kn! Potpredsjednica DIP-a: 'Dobili smo ime osobe čiji je broj'
RTL

HAKOM nam je dojavio ime i prezime fizičke osobe te je zatraženo da se taj broj blokira, kazala je za RTL Fabijančić-Križanić

GONG je na Facebooku objavio poruku koja, navodno, kruži među biračima u kojoj se, uz prijevoz do birališta, biračima za glasanje za opciju koju promoviraju, nudi i bon od 500 kuna. 

Iz GONG-a tvrde da su o toj poruci obavijestili DIP. Potpredsjednica DIP-a Vesna Fabijančić-Križanić u RTL Vijestima potvrdila je da su dobili prijavu GONG-a. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

VEZANI ČLANCI

"Dobili smo prijavu i promptno reagirali. Obratili smo se HAKOM-u, HAKOM nam je dojavio broj fizičke osobe, njezino ime i prezime te je zatraženo da se taj broj blokira", kazala je za RTL Fabijančić-Križanić.

Dodala je da DIP neće utvrđivati je li to kupnja glasova, nego će to utvrđivati nadležna tijela. "Na nama je bilo da reagiramo jer je to nedopuštena komunikacija na dan izborne šutnje i reagirali smo u sklopu svojih ovlaštenja", kazala je Fabijančić-Križanić. 

Kazala je da je zabilježen i slučaj u Osijeku kada je reagirala policija. "Radilo se o narušavanju javnog reda i mira i podnesena je i prijava. Policija će podnijeti optužni prijedlog za narušavanje javnog reda i mira", zaključila je Fabijančić-Križanić.     

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!