Ostani doma
Hrvatska / Predsjednički izbori 2019.

NEZADOVOLJSTVO U STRANCI

Jandroković: 'Razlika je veća nego što se realno može dostići. Vodili smo previše desnu kampanju'

Čini se da je velik problem bilo i to što se u prvom krugu previše "udaralo" po Miroslavu Škori

Stožer Kolinde Grabar-Kitarović

Stožer Kolinde Grabar-Kitarović ponaša se u skladu s onim što pokazuju izlazne ankete - nevjerica, muk, izostanak vedre atmosfere. Kao da su se svi skupa pomirili s porazom, što se može iščitati i iz riječi predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića s kojim je razgovarao naš reporter Petar Panjkota.

"S predsjednicom se još nisam čuo, s premijerom jesam. Izlazne ankete nam ne idu u prilog, razlika je veća nego što se realno može dostići. Napravit ćemo analizu kad dobijemo rezultate svih županija i većih gradova. Rekao bih da se ovdje radilo o predsjedničkim izborima i građani su procijenili da žele promjenu, barem prema izlaznim anketama. To treba respektirati", kazao je Jandroković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Čini se da je veliki problem bilo to što se u prvom krugu previše "udaralo" po Miroslavu Škori.

"Strategija nam nije bila pobjednička, a bila je desnija kampanja nego što je u stilu HDZ-a. Ta odluka bila je na razini Stožera koji je odlučio voditi kampanju. Tražili smo rješenja nakon prvog kruga, u kojem nismo ostvarili željeni rezultat i pokazalo se da ta vrsta politike, desnija od one koju vodi HDZ, nije bila dovoljna za pobjedu", naglašava Jandroković.

Ipak, ne brine se oko parlamentarnih izbora, uvjeren je da ne treba miješati predsjedničke izbore s njima.

"Cijela stranka pokušala je učiniti sve što može kako bismo pomogli kandidatkinji, no ne bih miješao parlamentarne i ove izbore. Pripremit ćemo stranku dobro i snažno, pritom govoriti i o rezultatima Vlade koji su, po našem mišljenju, vrlo dobri", zaključio je Jandroković.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!