Ostani doma
Hrvatska / Predsjednički izbori 2019.

BITKA ZA POZICIJE

Brkić čestitao Milanoviću i poručio Plenkoviću: 'Kandidirat ću se na unutarstranačkim izborima'

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić kazao je i da nikad nije izgubio ni na jednim izborima

Stožer Kolinde Grabar-Kitarović

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić svjestan je da će razliku koju ima Zoran Milanović pred Kolindom Grabar-Kitarović biti teško nadoknaditi, pa i nemoguće.

"Hrvatski narod poslao je poruku da je svaki pojedinac kamenčić u uspjehu ili neuspjehu. Čestitao bih Zoranu Milanoviću na aktualnom rezultatu, ali pričekajmo konačne rezultate", kazao je Brkić našem Petru Panjkoti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Moguće je i da se ovakav rezultat dogodio jer se on sam prekasno uključio u kampanju.

"Ne ovisi sustav o jednom čovjeku. Ne morate biti glavni da biste bili bitni. Mi u HDZ-u iz ovih rezultata moramo izvući pouku, vidjeti što smo napravili dobro ili loše te kao odgovorni političari vidjeti što dalje", naglašava Brkić i usput iskazuje neslaganje sa stranačkim kolegom Gordanom Jandrokovićem, koji tvrdi da je kampanja bila desnija od onoga što je HDZ trenutno:

"Ima pravo na svoje mišljenje, s tim se ne slažem. HDZ je stranka desnog centra, a ne centra ili ljevice, mora biti u svjetonazorskom i ideološkom smislu postavljena prema desnom centru. Tako ćemo nastaviti i dalje."

Sad slijede unutarstranački izbori, na kojima će Andrej Plenković imati podosta protukandidata.

"Moramo biti odgovorni ljudi. Duboko vjerujem u odgovornost, ozbiljnost svih dužnosnika HDZ-a i svih koji će se kandidirati na unutarstranačkim izborima. Nisam rođen da bih bio vječno zamjenik predsjednika HDZ-a. Da ću se kandidirati, hoću, još moram vidjeti na koju poziciju. Ali, dosad sam pobijedio na svim izborima na kojima sam se kandidirao.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!