Ostani doma
Hrvatska / Predsjednički izbori 2019.

Izborni poraz

Kolinda Grabar-Kitarović sa suzama u očima: 'Hrvatska je odlučila - Zoran Milanović je predsjednik'

Kolinda Grabar-Kitarović sa suzama u očima: 'Hrvatska je odlučila - Zoran Milanović je predsjednik'
vijesti.hr

Aktualna predsjednica u svoj je Stožer stigla uz pjesmu 'Zemljo moja'

Kolinda Grabar-Kitarović više neće biti predsjednica Republike Hrvatske. Jasno je da će peti hrvatski predsjednik biti Zoran Milanović. Nakon 99,85 obrađenih biračkih mjesta Milanović je dobio 1.034.222 glasa, a Kolinda Grabar-Kitarović 928.226 glasova.

Aktualna predsjednica u svoj je Stožer stigla uz pjesmu "Zemljo moja". Iako je pokušavala zadržati smiješak, u očima su joj blistale suze.

"Hvala vam, hvala vam lijepa! Drage Hrvatice i Hrvati, i svi hrvatski državljani u domovini i svijetu, hvala svima što ste izašli na birališta, pokazali da vam je stalo za našu Hrvatsku", počela je svoj govor Grabar-Kitarović.

"Ono što su me neprestano pitali, što ću učiniti nakon izbora... Zahvalit ću svojoj obitelji, suprugu, djeci, mami i tati... Volim vas.

Kolinda Grabar-Kitarović

Ostanimo ujedinjeni, okupljeni za našu Hrvatsku. Poruka koju moramo izvući iz ovih izbora je da očito moramo biti više među građanima, među ljudima. Hrvatska je odlučila: Zoran Milanović bit će predsjednik idućih pet godina! Na tome mu čestitam, želim mu svako dobro na obnašanju dužnosti. Za mene je kampanja završila u petak, ja više riječ neću reći ni protiv svojih prethodnika ni protiv svojih sljedbenika. I zato sam tu, pružam ruku Zoranu Milanoviću da pokažemo da ovaj prijenos vlasti može biti civiliziran, da ga uputim u sve što sam radila, da se i prije službenoga prijenosa vlasti nađemo jer ono što Hrvatskoj treba jest - stabilnost. Tu stabilnost sam pokušavala postići posljednjih pet godina.

Stavljala sam naglasak na nacionalne, državne i vjerske vrijednosti, na Domovinski rat, na branitelje koji su najzaslužniji za našu slobodu, na njihove obitelji, sve poginule, umrle, preminule, nestale. Ne namjeravam vraćati niskim udarcima, ali ova je država krvlju stvorena i neka tako i ostane.

Želim još jednom Zoranu Milanoviću poželjeti uspjeh jer to je u interesu sve naše djece. Ja ću uvijek biti tu, ostajem u Hrvatskoj. Nadam se da ćete shvatiti i dopustiti ako sutra odem na 10-15 dana odmora, nisam ga imala pet godina. Svima vama, dragi prijatelji, drage Hrvatice i Hrvati... Meni još preostaje završiti doktorat, ali svima vama, gospodine Milanoviću, svima koji vole Hrvatsku, koji imaju Hrvatsku na srcu želim mir i dobro", izjavila je nakon predsjedničkih izbora Kolinda Grabar-Kitarović.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!