Ostani doma
Hrvatska / Predsjednički izbori 2019.

Osvojila i dijasporu

Ni to joj nije pomoglo: Grabar-Kitarović osvojila više županija, ali izgubila izbore!

Kandidat SDP-a Zoran Milanović pobjedu je odnio u devet županija, uključujući i Grad Zagreb

Pobjednik drugoga kruga predsjedničkih izbora Zoran Milanović pobijedio je u devet županija, a njegova protukandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović osvojila je njih 12 i glasove birača u dijaspori.

Kandidat SDP-a Zoran Milanović pobjedu je odnio u devet županija, uključujući i Grad Zagreb. Najviše glasova dobio je u Zagrebačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Varaždinskoj, Koprivničko-križevačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Primorsko-goranskoj, Istarskoj i Međimurskoj županiji te u Gradu Zagrebu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najbolji rezultat Milanović je ostvario u Gradu Zagrebu i Istarskoj županiji, a najlošije je prošao kod birača u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Najbolje prošla u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović pobjedu je odnijela u čak 12 županija i u inozemstvu, ali joj to ipak nije bilo dovoljno za pobjedu.

Više glasova od Milanovića Grabar-Kitarović osvojila je u Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj, Ličko-senjskoj, Šibensko-kninskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji te u dijaspori.

Grabar-Kitarović najbolje je prošla kod birača u Splitsko-dalmatinskoj županiji, gdje ima oko 30.000 glasova više od Milanovića, dok je najlošiji rezultat zabilježila u Međimurskoj i Istarskoj županiji.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!