Ostani doma
Hrvatska / Predsjednički izbori 2019.

američki veleposlanik

Kohorst čestitao Milanoviću, o podršci J. Bušić predsjednici na odlasku: 'Nije vrijedna komentara'

Kohorst čestitao Milanoviću, o podršci J. Bušić predsjednici na odlasku: 'Nije vrijedna komentara'
Pixell

Američki veleposlanik Robert Kohorst očekuje dobru suradnju sa Zoranom Milanovićem

 Američki veleposlanik Robert Kohorst u ponedjeljak je u izjavi novinarima čestitao novoizabranome hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću na pobjedi, no nije želio komentirati podršku koju je Kolindi Grabar-Kitarović dala Julienne Bušić rekavši da "Bušić nije vrijedna komentiranja".

"Drago nam je da je Hrvatska imala vrlo aktivnu kampanju i, čini mi se, poštene izbore. Čestitam novoizabranom predsjedniku na pobjedi i veoma se radujem zajedničkoj suradnji", rekao je  Kohorst uoči svečanog prijma u povodu proslave pravoslavnog Božića koji su organizirali Srpsko narodno vijeće i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Očekuje da će s Milanovićem imati dobru suradnju jer mu se, kaže, čini kao sposobna osoba koja pazi na najbolje interese Hrvatske, "a to znači i dobro partnerstvo sa SAD-om".

Kohorst nije želio komentirati podršku Julienne Bušić, supruge pokojnog Zvonka Bušića koji je u SAD-u osuđen na doživotni zatvor zbog otmice putničkog aviona i postavljanja bombe koja je usmrtila njujorškoga policajca Briana Murrayja.

"Ne želim to komentirati jer mislim da ona nije osoba vrijedna komentiranja", kazao je američki veleposlanik.

Inače, američko veleposlanstvo u Hrvatskoj je ranije u ponedjeljak čestitalo Zoranu Milanoviću na pobjedi na predsjedničkim izborima poručivši da je Hrvatska američki saveznik i prijatelj te da se veseli nastavku tog partnerstva i tijekom cijeloga Milanovićeva predsjedničkog mandata. 

Veleposlanstvo je u čestitki napisalo da je Hrvatska "postojan prijatelj i saveznik SAD-a" te da "dvije države crpe snagu iz zajedničkih vrijednosti i predanosti transatlantskoj sigurnosti, ekonomskoj suradnji i diverzifikaciji opskrbe energijom". 

"U potpunosti podržavamo hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije i njezinu predanost euroatlantskoj budućnosti jugoistoka Europe", priopćilo je američko veleposlanstvo i dodalo kako je zahvalno na posljednjih pet godina "bliske i produktivne suradnje" s dosadašnjom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!