Ostani doma
Hrvatska / Predsjednički izbori 2019.

Problem izborne šutnje

Predsjednik DIP-a otkrio: 'Zanimljivo je kad se pojavila sms poruka o navodnoj kupnji glasova...'

Predsjednik DIP-a otkrio: 'Zanimljivo je kad se pojavila sms poruka o navodnoj kupnji glasova...'
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Poruka je izazvala dosta pozornosti, rekao je Sessa koji ne isključuje mogućnost kazne za osobu koja je sms poslala

Predsjednik Državnoga izbornog povjerenstva (DIP) Đuro Sessa ponovio je u ponedjeljak kako sve upućuje da sms poruka koja se u nedjelju pojavila na društvenim mrežama upućujući na moguću kupnju glasova, nije istinita, a zanimljivim je ocijenio vrijeme kada se pojavila. 

"Za sada, dok policija ne utvrdi sve - čini nam se da se, ipak, ne radi o istinitoj poruci kojom bi se doista pozivalo birače da glasuju i da za to dobiju naknadu", rekao je Sessa na konferenciji za novinare na kojoj je DIP, nakon što su obrađena sva biračka mjesta, i službeno utvrdio da je za hrvatskoga predsjednika izabran Zoran Milanović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Osoba koja je poruku dobila iz nekih ju je razloga stavila na Facebook i ona se geometrijskom progresijom proširila internetom i postala vijest", naveo je.

 Sessa zanimljivim drži vrijeme kada se poruka pojavila.

"Ne bih govorio o teorijama zavjere, ali zanimljivo je vrijeme u kojem se pojavila, između 16 i 17 sati", kazao je, tumačeći kako se pojavila u trenutku "kad se izborni proces smirio".

"Činjenica jest da je ta poruka izazvala dosta pozornosti", rekao je Sessa koji ne isključuje mogućnost kazne za osobu koja je sms poruku poslala, odnosno koja ju je stavila na društvene mreže.

"Moguće su, možda, neke prekršajne sankcije, ali koje - puno me pitate", odgovorio je, te potvrdio da se na nedjeljnim izborima kršila izborna šutnja i da se krši sve više.

Svjestan je da je uz sadašnji protok informacija i nove medije kršenje vrlo teško spriječiti, na predsjedničkim izborima pogotovo, jer nema kazni za one koji krše izbornu šutnju.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!