Ostani doma
Hrvatska / Predsjednički izbori 2019.

ODLIČNO RASPOLOŽENJE

Pogledajte kako se nakon pobjede slavilo u Milanovićevu stožeru: 'Mogla bih ovako do jutra!'

Večer za pamćenje imao je i Davor Bernardić. Pobjeda Zorana Milanovića došla mu je kao rođendanski dar

Zoran Milanović

Suze, konfeti, skandiranje "pobjeda" i jedan rođendan - obilježili su večer u pobjedničkom stožeru Zorana Milanovića. Zagrebačka Tvornica kulture bila je dupkom puna, a ne zna se tko je bio sretniji:

novoizabrani predsjednik, šef njegove stranke koji je i zaplakao ili rasplesana gomila. Atmosferu i političke reakcije donosi naša reporterka Željka Felbar.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Dragi prijatelji, dobrodošli u Tvornicu pobjede, kao što sam obećao", poručio je Zoran Milanović na početku govora.

A ondje se tražilo mjesto više. Kao da je svatko želio biti dio pobjedničke atmosfere jer se nakon izlaska novog predsjednika na pozornicu, a potom i među publiku, jedva moglo kretati.

Večer za pamćenje imao je i Davor Bernardić. Pobjeda Zorana Milanovića došla mu je kao rođendanski dar. Uzvanici su se barem najeli torte jer druge hrane gotovo da i nije bilo. U početku minibureci, a kasnije na stolovima tek piće koje su sami platili. No to nije zasmetalo baš nikome jer kao da su svi bili opijeni pobjedom.

"Bole li noge od plesanja? Ma ne bole, mogla bih ovako do jutra!", kazala je vidno raspoložena Biljana Borzan.

Oduševljenje je krenulo još tijekom objave izlaznih anketa.

"Nakon pet godina, hvala Bogu, Hrvatska se rješava jednog velikog problema, i sada oni ljudi, u onom stožeru koji imaju komemoraciju, znaju kako je nama bilo prije pet godina. Žao mi je Kike, ne znam što će se s njom dogoditi. Nadam se da neće završiti u Dumovcu. Morat ću zamoliti Zorana da uzme tog psa jer nije pas kriv", izjavio je Predrag Fred Matić.

Mnogi iz Stožera priznaju da težak karakter u kampanji Milanoviću ponekad nije išao u korist. Ipak, članovi SDP-a misle da je birače privukao iskrenošću i odlučnošću, za razliku od Kolinde Grabar-Kitarović.

Potpuna euforija i oduševljenje u stožeru Zorana Milanovića

"Mislim da se sadašnja predsjednica više obraćala svojem svjetonazorskom krugu ljudi, a ne svim građanima RH. I tu je ta razlika. Jednako tako, budućnost Hrvatske ne pripada političarima koji se okružuju ljudima koji svi redom imaju optužnice Uskoka", istaknuo je Joško Klisović.

Vjeruju i da je ovo vjetar u leđa SDP-u za parlamentarne izbore te da će Zoran Milanović biti dobar korektiv Andreju Plenkoviću.

"To će klapati, znam Zorana, on je osoba koja se drži svojih ovlasti, on neće biti zločest prema Vladi, ali će biti iskren. Kad ne budu radili dobre stvari, on će im to i reći", smatra Gordan Maras.

Na kraju, zanimljiva je jedna od pjesama koja se mogla čuti - Psihomodopopova "Ona odlazi".

Ona je otišla, a došao on. U izbornoj noći nešto drukčiji, mirniji i pomirljiviji Zoran Milanović od onoga kakvoga smo naviknuli gledati.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!