Ostani doma
Hrvatska / Predsjednički izbori 2019.

RODNI KRAJ GUBITNICE

Tuga zbog poraza Grabar-Kitarović: 'Stižu parlamentarni izbori. Njezine ambicije neće prestati...'

Sinoć su na Grobniku HDZ-ovci grizli nokte, lomili prste, teško se hvatao dah...

Na Grobniku atmosfera ni blizu onoj od prije pet godina kada je njihova sumještanka Kolinda Grabar-Kitarović postala predsjednica Republike.

Tada na praćenju rezultata među pristaše nije mogla stati ni igla, a sinoć se skupilo samo petnaestak lokalnih HDZ-ovaca. Nije bilo ni pjesme ni vatrometa, a na jednom od devet općinskih biračkih mjesta dobila je manje glasova od Milanovića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvi rezultati na RTL-u i razlika od 6,5 posto zaledili su lica grobničkih HDZ-ovaca. Grizli su se nokti, lomili prsti, teško se hvatao dah. Odmah je bilo jasno - njihova Koli, kako joj tepaju, više nije predsjednica. 

VEZANI ČLANCI

"Jedan dio birača glasa protiv kandidata vladajuće stranke"

"Malo san razočaran, ne malo, nego dosta", kazao je jedan stanovnik Grobnika, a drugi tvrdi da su Grobničani takvi da radije daju tuđemu nego svome. 

Njihove političke želje nisu se ostvarile. "Jedan dio birača glasa protiv kandidata vladajuće stranke. Naravno da je i to pridonijelo, to se vidi i po broju poništenih glasačkih listića koji je nešto veći od očekivanog i u principu, to je jedan od uzroka poraza", kazao je predsjednik HDZ-a Općine Jelenje Ivoslav Ban

Kolinda Grabar-Kitarović

"Sve je otvoreno..."

Kao da su unaprijed znali, na praćenju rezultata okupila ih se šačica. Među njima i prijatelj iz školskih dana koji poraz ipak ne doživljava pogubno.

"Sve je otvoreno. Idu parlamentarni izbori i izbori za županije, gradove, lokalni... Njezine ambicije ovime sigurno neće prestati", kazao je prijatelj iz djetinjstva Kolinde Grabar-Kitarović, Fedor Dorčić

Grabar-Kitarović je često dolazila u rodni kraj, nije propuštala misu na blagdan Svetog Mihovila, a sumještane je ljetos oduševila i na Festivalu palente kompirice. Sinoćnji izazov za nju je ipak bio pretežak.

"Orijentirala se da će joj HDZ pomoći"

U njezinoj općini od 2500 važećih listića, gotovo 1400 je njezinih, ali na Pantovčak će Zoran Milanović. "Krivo mi je što nije ona ostala, krivo mi je, a možda je najveći razlog to što se orijentirala da će joj HDZ pomoći", kazao je Žarko Praputnjak iz Dražica. 

"Meni bi bilo drago da je ona i dalje, ali vidjet ćemo, možda će ovaj biti bolji", kazao je Egidio Juretić iz Svilna.

Tko će biti bolji tek će se vidjeti. Ali jedno je neosporno, u povijesti Grobnika pisat će da je jednom dao hrvatsku predsjednicu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!