Ostani doma
Hrvatska / Predsjednički izbori 2019.

PORUKA PODRŠKE

Predsjednik HDZ-a u 1990.: 'Milanović je prijatelj BiH, očekujemo njegovu potporu'

Predsjednik HDZ-a u 1990.: 'Milanović je prijatelj BiH, očekujemo njegovu potporu'
Pixsell

Ilija Cvitanović je pojasnio kako su poruke Zorana Milanovića kao premijera i političara bile principijelne i jasne

Predsjednik HDZ-a 1990. Ilija Cvitanović rekao je kako je novoizabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović prijatelj BiH, te je izrazio je očekivanje kako će snažno podržavati jednakopravnost tamošnjih Hrvata, uključujući pravo da biraju svoje političkih predstavnika bez preglasavanja.

"Milanović će sigurno ostati zagovornik ravnopravnosti Hrvata u BiH i načela legitimnog političkog predstavljanja", rekao je Cvitanović za mostarski portal Dnevnik. Pojasnio je kako su njegove poruke kao premijera i političara, ali i kandidata za predsjednika Hrvatske tijekom kampanje bile principijelne i jasne.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Čelnik druge najveće hrvatske stranke u BiH dodao je kako novi hrvatski predsjednik odlično poznaje odnose u toj zemlji, te da se jasno odredio prema izboru Željka Komšića koji je preglasavanjem Hrvata od brojnijih Bošnjaka došao na poziciju hrvatskog člana državnog vrha Bosne i Hercegovine.

"Ono što je najvažnije, a tiče se Hrvata u BiH i same BiH, poruke gospodina Milanovića i za vrijeme premijerskog mandata, ali i predsjedničkoj kampanji bile su vrlo jasne", rekao je Cvitanović. Po njegovim riječima od Milanovića očekuje i potporu bosanskohercegovačkom putu k Europskoj uniji.

"Milanović je prijatelj BiH, njezinog europskog puta i svih naroda i građana koji u njoj žive", kazao je Cvitanović.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!