Ostani doma
Hrvatska / Predsjednički izbori 2019.

TREBA SE POKLOPITI

Izborni analitičari RTL-a složni: 'Škoro na parlamentarnim izborima može uspjeti ako...'

Što se Mislava Kolakušića tiče, situacija mu je dijametralno suprotna od one Miroslava Škore

Miroslav Škoro najveći je dobitnik među kandidatima koji su ostali bez fotelje na Pantovčaku jer ima mogućnost ostvariti uspjeh na parlamentarnim izborima, ukoliko se sve poklopi kako treba.

Istovremeno, "fenomen Kolakušić" je gotov, s čime se slažu i RTL-ovi izborni analitičari Krešimir Macan i Žarko Puhovski.

"Da, on je gotov, Milanović je "usisao" njegove glasova, kao i Pernarove", ističe Macan, a nadovezao se šalom i Puhovski:

"On je ideal uskoro bivše predsjednice, radi za 8000 eura u Europskom parlamentu."

Ozbiljna tema jest Miroslav Škoro, kojem je ustinu malo nedostajalo da uspije ući u drugi krug, što je zalog za uspjeh na parlamentarnim izborima. Iako, dojam je da mu ne odgovaraju previranja u HDZ-u. Odnosno, treba mu Andrej Plenković da bi uspio na parlamentarnoj razini.

"Škoru treba gledati odvojeno od krajnje desnice koja ga želi za lidera ili maskotu. Također, trebaju se na krajnjoj desnici dogovoriti tko će je voditi, Most ili Suverenisti. Ako se odvoje, opet će završiti kao uvijek - na otprilike pet posto i neće imati snagu", mišljenja je Krešimir Macan.

Također, nije to sve, Škoro mora dokazati i pokazati da je spreman već sad provoditi kampanju.

"Pitanje je je li u stanju mjesecima sitno "štrikati", dan po dan, noć po noć. Nisam uvjeren da je to u stanju, ali ako jest, može biti superiorna treća opcija u Hrvatskoj s oko 15 posto podrške na izborima", zaključuje Puhovski.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!