Ostani doma
Hrvatska / Predsjednički izbori 2019.

NACIONALNA SIGURNOST

Vraća li Milanović odbačenog Lozančića? 'Rekao sam što mislim o njemu. Međutim, on je čovjek'

Zašto je Dragan Lozančić ustvari morao napustiti čelno mjesto SOA-e, javnost službeno nikada nije doznala

Vraća li se u fokus javnosti, bivši ravnatelj sigurnosno-obavještajne agencije, Dragan Lozančić? Budući predsjednik Zoran Milanović hvalio ga je u nekoliko navrata u svojim javnim nastupima.

Isto misli i danas, ali o Lozančiću kao savjetniku za nacionalnu sigurnost nastupa vrlo diplomatski.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Rekao sam što mislim o Lozančiću. Međutim, on je čovjek, treba vidjeti. Moje mišljenje o njemu je poznato, međutim on uz to što je savjetnik potpredsjednika Vlade i aktivan u nekim međunarodnim institutima kao instruktor po regiji tako da ima jednu dvije karijere jel ima poprilično visoku reputaciju. Tako da je pitanje da li se to njemu, da tako kažem, isplati", izjavio je Milanović.

Zašto je Lozančić ustvari morao napustiti čelno mjesto SOA-e, javnost službeno nikada nije doznala. Neslužbene informacije govorile su da je Dragana Lozančića Predsjednica smijenila jer je tijekom obrade Zdravka Mamića 2015. u same mjere upala i predsjednica, čime je otkriveno kako joj je Mamić organizirao proslavu rođendana. Lozančiću se navodno tada zamjeralo što nije predsjednicu upozorio na to da Mamića prate.

Predsjednica nikad nije otkrila zašto želi njegovu smjenu pozivajući se na nacionalne interese. Nedavno je spomenula samo da nije odradio korektno posao koji su trebali zajedno obaviti i da je bio upleten u izborne procese.

Hoće li Lozančić sada dobiti ključnu ulogu u pitanju nacionalne sigurnosti, odluka je na novom predsjedniku. Pitanje je i hoće li Hrvatska dobiti novog šefa SOA-e.

Daniel Markić četvrti je ravnatelj Službi. Izabran je na tu dužnost u svibnju 2016. I za četiri mjeseca, znat će se hoće li na toj poziciji i ostati.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!