Ostani doma
Hrvatska / Predsjednički izbori 2019.

ODRŽAN SASTANAK NA PANTOVČAKU

Miljenić: 'Kohabitacija Plenkovića i Milanovića? Čitajući Ustav nisam primijetio izraze 'tvrd', 'mekan' ...'

Na Pantovčak sigurno ide Zoran Milanović, a koga vodi sa sobom još uvijek ne otkriva

Izabrani predsjednik Zoran Milanović održao je radni sastanak s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović u Uredu predsjednice, gdje su razgovarali o tranziciji predsjedničke dužnosti.

Bio je to sastanak tête-à-tête između predsjednice i izabranog predsjednika, kazao je predsjednik Milanovićeva izbornog stožera Orsat Miljenić u razgovoru s RTL-ovim reporterom Adrianom De Vrgnom za RTL Danas.

Miljenić je istaknuo da u detalje toga sastanka ne može ulaziti, ali i dodao: ''S ovog drugog aspekta mogu reći da smo mi na razini dva ureda razgovarali o tehničkim stvarima – o pitanjima inauguracije, o tome kako ćemo razmjenjivati poštu … o nekim stvarima koje morate početi sada da bi sve to moglo ići jednostavno, brzo, kako treba''.

Što se tiče moguće selidbe s Iblerova trga u Vilu Weiss koju je Grabar Kitarović ponudila Milanoviću, Miljenić je rekao da će to tek vidjeti: ''To je svakako lijepa gesta koju treba pozdraviti. Ako ćemo je koristiti, bit će to prvenstveno zbog protokolarnih razloga''. Riječ je o tehničkoj stvari, istaknuo je i objasnio da bi Milanović gore mogao primati goste.

Kad je pak riječ o pripremama za inauguraciju, kazao je da još nisu krenuli s pozivima gostiju: ''To je nešto za što imamo dovoljno vremena. Naravno da ćemo krenuti što prije. Tko je na listi, ne mogu vam još reći jer je nismo radili, a kada bude gotova – neće biti tajna i svi će vidjeti tko je na njoj''.

''Mi priželjkujemo da svi koje pozovemo, a riječ je o stranim državnicima i o puno naših ljudi, da tko bude pozvan i tko dođe - taj je dobrodošao'', kazao je Miljenić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sutrašnjim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu i večerom na Pantovčaku simbolično će biti obilježen početak predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije.

Milanović za to nije dobio poziv, kazao je Miljenić te objasnio zašto to ni nije važno: ''Ima jedna stvar, a to je stvar pristojnosti i funkcioniranja zemlje. Hrvatska ima predsjednicu koja je to do 18. veljače i nema nikakvog razloga, niti potrebe da izabrani predsjednik sada sudjeluje u političkim događajima. Njegovo vrijeme će doći 18. veljače''.

Premijer Andrej Plenković najavio je tvrdu kohabitaciju s Milanovićem, a Miljenić na to kaže: ''Ta pitanja su uređena u Ustavu i ja čitajući Ustav nisam primijetio izraz 'tvrd', 'mekan' i  tako dalje. … Ono što se može načelno reći jest da je bitno naći sve točke suradnje i ja sam siguran da će tu s Milanovićeve strane biti potpuno otvoreno i da ovisi o obje strane da se dogovore''.

Hoće li Miljenić biti predstojnik Ureda predsjednika na Pantovčaku, nije želio reći. Istaknuo je da on sada pomaže da se obavi tranzicija, a poslije: ''Naravno da se razgovara o kadrovskim rješenjima. Kad dođe vrijeme, bit će priopćena sva imena''.
 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!