Ostani doma
Novosti / Otvoreni uvodnik

KOMENTAR SABORSKE ZASTUPNICE

Dalija Orešković za RTL.hr: 'Žinić državnu kuću drži na temelju vlasti i sile. Nije jedini koji 25 godina unovčava svoje domoljublje'

Dalija Orešković za RTL.hr: 'Žinić državnu kuću drži na temelju vlasti i sile. Nije jedini koji 25 godina unovčava svoje domoljublje'
RTL

Bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa za RTL.hr je komentirala slučaj državne kuće sisačko-moslavačkog župana

Saborska zastupnica, supredsjednica stranke Centar i bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković za RTL.hr napisala je komentar o slučaju državne kuće sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića. Podsjetimo, župan je poslije rata u Glini dobio na korištenje kuću za koju je potvrđeno da je u državnom vlasništvu. On kaže da je sve po zakonu...

"Slučaj župana Sisačko - moslavačke županije Ive Žinića otvorio je pitanja od kojih Republika Hrvatska već 25 godina bježi. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon rata pod okriljem HDZ-a stvorena je država sustavne otimačine i pljačke pod krinkom domoljublja. Mnogi su se, slijedom okolnosti, uselili u tuđe domove nakon rata. 

Vezana vijest

Ivo Žinić

Država je za sve te slučajeve znala i morala je znati, ali ih ih je svjesno ignorirala i pružala im političku zaštitu. Nepravda je modus operandi putem koje HDZ dolazi na vlast i održava se na vlasti. 

HDZ nikada nije imao namjeru stvoriti državu u kojoj postoji vladavina prava i jasna pravna pravila koja vrijede jednako za sve, jer bi u takvoj državi prepilao trulu i koruptivnu granu na kojoj sjedi. 

Vezana vijest

Kuća u Glini

Prije 25 godina Ivo Žinić je "dobio" nekretninu koju je očito svo ovo vrijeme smatrao svojom, iako njegova nikada nije bila. Iz činjenice da se u Ivo Žinić u svojoj imovinskoj kartici očitovao da je nekretninu stekao darovanjem, a da se sada utvrdilo ne samo to da mu nekretnina nikada nije bila darovana nego se uspostavilo da na takvo darovanje sukladno propisima nema pravo, jasno je da svo ovo vrijeme držao tu nekretninu na temelju vlasti i sile. 

Pitanje je bi li mi za ovaj slučaj ikada saznali da se povodom stravičnog potresa Ivo Žinić nenadano nije našao pod udarom reflektora javnosti? Pitanje je i koliko je još takvih. Ivo Žinić nije jedini koji 25 godina unovčava svoje domoljublje. Sasvim očekivano, Andrej Plenković ni u ovom slučaju ne vidi ništa sporno. 

Vezana vijest

Ivo Žinić

Premijer nema radare kojima bi smetalo iskorištavanje društveno - političkog položaja u cilju ostvarivanja osobne koristi. Ionako HDZ smatra da čitava država pripada njima. Potres je ovoga puta pomogao u tome da mu se takva država uruši sama od sebe pred našim očima, demolirajući krinku koja je desetljećima stvarana. 

Kao što Ivo Žinić ne može više spasiti svoj obraz, tako niti vlast koja 25 godina stvara raznorazne Žiniće, ne može biti nositelj bilo kakve obnove potresom porušenog kraja. Prava obnova počinje kada se istina o tome tko je nakon rata upropastio onaj kraj, pogleda u oči", napisala je saborska zastupnica Centra i bivša predsjednica Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa komentirajući slučaj kuće župana Žinića.  

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!