Ostani doma
Novosti / Projekt: Zeleno

'Projekt: Zeleno'

Baciti pokvareno ili si dati truda i popraviti ili preurediti? Pogledajte kako možete uljepšati stare stolce

Ivančici je makeover namještaja i dizajn interijera ljubav kojom se bavi već 10 godina

Koncept ponovnog korištenja i recikliranja je prije svega ekološki, no može potaknuti i na kreativnost da se osjećate bolje.

Ivančici je makeover namještaja i dizajn interijera ljubav kojom se bavi već 10 godina. Kroz njezine su ruke prošle stotine stolaca, fotelja, ormarića…Uzeti nešto staro i pretvoriti u nešto novo - ovaj koncept sve je uobičajeniji.

"Meni je u biti najzanimljiviji dio to što se od nečeg što je možda neupotrebljivo ili neugledno može napravit nešto što super izgleda. Znači, taj redizajn, odnosno taj krajnji izgled je ono što mene uvijek vuče", ispričala je Ivančica Kršek, dizajnerica interijera.

Vezana vijest

Prosvjed, Glasgow

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Iako je danas često isplativije kupiti novo, sve je više onih koji će se rado uhvatiti u koštac s preuređenjem određenog predmeta ili samim kvarom.

U Dubrovniku je tako prošle školske godine otvoren učenički servis Munja. Tamošnja Obrtnička i tehnička škola građanima besplatno popravlja aparate.

Na drugom kraju Hrvatske besplatno se popravljaju bicikli. Osječanima je Biciklinika na raspolaganju svakoga četvrtka.

"Još uvijek smo mi malo više orijentirano prema reuse-u iz nekih ekonomskih razloga, možda se varam, ali možda manje iz ekoloških razloga, ali sigurno je to trend koji jača. I sigurno je to trend koji će biti sve više na cijeni", kaže Ivančica.

Osim što će smanjiti količinu otpada, popravak pokvarenog ili redizajniranje nečeg starog potaknut će vas na kreativnost, i možda još bolje – učiniti da se osjećate dobro i korisno. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!