Ostani doma
Novosti / Projekt: Zeleno

Projekt: Zeleno

RTL donirao sredstva udruzi Šapa u srcu: 'Jako nam puno znači svaka donacija'

Anica i njena obitelj spasili su stotine duša ostavljenih po kanalima i kontejnerima, zavezanih u šumi ili u vrećicama puštenim niz rijeku

Mala kasica prasica i djelatnici RTL-a! Rezultat ove humanitarne akcije je puno sitih trbuščića. Ovoga puta, onih psećih.

Riječ je akciji u sklopu našeg društveno-odgovornog projekta Zeleno u kojoj su zaposlenici RTL-a, povodom Svjetskog dana zaštite životinja, prikupljali sredstva, a potom i donirali ogulinsku udrugu Šapa u srcu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Anica i njena obitelj spasili su stotine duša ostavljenih po kanalima i kontejnerima, zavezanih u šumi ili u vrećicama puštenim niz rijeku. I za to su osim riječi 'hvala' zaslužili i našu pomoć.

"Jako nam puno znači svaka donacija, nijedna nije mala pogotovo ovako kad puno količinski dođe pa smo mirni sljedećih mjesec dva dana. Itekako puno znači pogotovo kad sad idemo u zimu i kad su hladniji dani njima treba apsolutno više hrane", kaže osnivačica udruge Šapa u srcu Anica Pribanić

Vezana vijest

Jelena Pajjić staklenke

U krugu od stotinu kilometara nema druge udruge koja skrbi za napuštene životinje, a službeno ne postoji ni ovo sklonište jer već dvije godine pokušavaju zadovoljiti uvjete registracije kako bi postali službeno prihvatilište za pse i mačke.

"Uložili su puno sredstava. U te dvije godine je, također, udruga bila više puta pred gašenjem i s registracijom skloništa bi napokon imali nekakvu konstantu zbrinjavanja životinja u ovoj županiji", kaže Iva Kunac, producentica promo spotova na RTL-u.

Vezana vijest

Jelena Pajić za web

Na skrbi im je trenutno 90-tak pasa i 30-tak mačaka koje traže dom

"Božić ide, vrijeme za dobra djela. Zašto ne bi nekom pružili topli dom", kaže Anica. 

"Priliku imam da pozovem sve da maksimalno pomognu, udome, privremeno udome, doniraju, volontiraju. Što god da napravite, puno će im značit", kaže Ana Radišić, voditeljica RTL-a

Upravo to, da mali koraci vode do velikih djela, bila je i naša misao vodilja.

Vezana vijest

Projekt zeleno

"Ne planiramo stati samo na ovoj akciji nego imamo u planu još mnoge druge i zapravo želimo pokazati kako se i ovim malim nekakvim akcijama i malim koracima može postići puno više nego što mislimo", kaže komunikacijski menadžer na RTL-u Dalila Žuklić i dodaje kako bi odjel komunikacija i marketinga mogao dobiti novog kolegu. 

Životinje itekako znaju razgovarati, ali samo pričaju s onima čije srce čuje.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!