Ostani doma
Novosti / Svijet

jedni od rijetkih

Ovi Hrvati i njihova agencija gotovo su savršeno predvidjeli predsjedničku utrku u SAD-u

Ovi Hrvati i njihova agencija gotovo su savršeno predvidjeli predsjedničku utrku u SAD-u
AP

Statistička agencija Oraclum, koju su osnovali hrvatski akademici Vuk Vuković, Dejan Vinković i Mike Šikić jedna je od rijetkih koja je gotovo savršeno predvidjela predsjedničke izbore u SAD-u

Donald Trump novi je predsjednik SAD-a! 

Kontroverzni republikanski kandidat iznenadio je svijet i unatoč silnim skandalima u poduzetničkoj karijeri te spornim i prljavim izjavama tijekom predsjedničke kampanje odnio pobjedu ispred demokratkinje Hillary Clinton. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Javnost je ostala šokirana tim više zbog toga što su ankete u predizbornom razdoblju najavljivale sasvim suprotan rezultat, posebice u razdoblju nakon prezentacije snimki na kojima Trump omalovažava i objektivizira žene.

Zbog takvog razvoja događaja ostat će mnogo upitnika iznad svih većih svjetskih agencija koje provode predizborne ankete, no ne i iznad jedne hrvatske. 

Naime, statistička agencija Oraclum gotovo je savršeno predvidjela rezultate predsjedničkih izbora u SAD-u.

Ne samo da su predvidjeli kako će Donald Trump u konačnici odnijeti pobjedu, već su i pogodili pojedinačne izborne rezultate u gotovo svim saveznim državama u SAD-u.

Oraclum je agencija koja nudi drukčiji pristup anketiranju, a osmislili su je tri akademika hrvatskog porijekla - Vuk Vuković, Dejan Vinković i Mike Šikić. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!