Novosti / Svijet

Nove metode sigurnosti

Usred Beča podižu zid: žele spriječiti zabijanje vozilom u zgradu austrijske vlade

Usred Beča podižu zid: žele spriječiti zabijanje vozilom u zgradu austrijske vlade
C3356 Beate Schleep/DPA/PIXSELL

Oko zgrade u kojoj stoluje austrijski kancelar gradi se zid koji će štititi sjedište Vlade i predsjednike iste od mogućih terorističkih napada

Središte Beča, točnije Ballhausplatz mjesto je izgradnje zida u svrhu sigurnosti, odnosno zaštite od terorističkih napada. Cilj je zidom spriječiti mogućnost zabijanja vozila u zgradu austrijske vlade, javljaju agencije.

"Da, u Beču se podiže zid. Riječ je o sigurnosnoj mjeri u cilju zaštite vladine zgrade", potvrđuju iz Ministarstva unutarnjih poslova Austrije, otkrivajući da će zid biti visine 80 centimenta i širine jednog metra.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Do sada je, barem u teoriji, svatko mogao vozilom doći tik do zgrade austrijske vlade, što je potencijalna opasnost s obzirom na vrste terorističkih napada u posljednje vrijeme.

Radovi na zidu su u punom jeku i bit će završeni do jeseni. Uz zid, na stražnjoj strani zgrade vlade postavit će se električno podizajući stupovi.

Mjere se provode i zbog prestojećeg predsjedanja Austrije Europskom unijom, koje će se dogoditi u drugoj polovici iduće godine.

Građani Beča s negodovanjem gledaju na podizanje zidova usred centra grada, ali morat će prihvatiti kao mjeru sigurnosti.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!