Ostani doma
Novosti / Svijet

neuobičajeno visoke temperature

Baltičko more zbog zagrijavanja puno opasnih bakterija: Od infekcije umrla jedna osoba

Baltičko more zbog zagrijavanja puno opasnih bakterija: Od infekcije umrla jedna osoba
Thinkstock

Radi se o bakterijama iz obitelji vibrio koje se razmnožavaju u vodi pri višim temperaturama i u tijelo ulaze kroz otvorene rane

U Baltičkom moru se zbog neuobičajeno visokih temperatura stvara opasna koncentracija bakterija za starije i bolesne osobe, a jedna osoba je osoba proteklog vikenda umrla od posljedica infekcije, objavio je u ponedjeljak ured za zdravstvo savezne pokrajine Mecklenburg – Zapadno Pomorje.

"Posebno su ugrožene starije i osobe s bolestima jetre te kronični alkoholičari ili osobe zaražene HIV-om", stoji u priopćenju. Radi se o bakterijama iz obitelji vibrio koje se razmnožavaju u vodi pri višim temperaturama i u tijelo ulaze kroz otvorene rane te mogu izazvati teške infekcije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prošlog vikenda je od zaraze bakterijom umro 70-godišnjak, kažu u uredu. Zbog neuobičajeno toplog vremena koje traje od travnja, Baltičko more ugrijalo se do 22 stupnja.

To je povećalo opasnost ne samo od bakterija nego i parazita poput metilja, kojih je ove godine puno više nego inače. Baltičko more je izuzetno popularno ljetno odredište Nijemaca, a prošle godine ondje je godišnji odmor provelo njih više od šest milijuna.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!