Novosti / Svijet

Strava u Velikoj Britaniji

Stravično zlostavljanje djeteta: Sina prisiljavao na spolni odnos kako bi ga izliječio od homoseksualnosti

Stravično zlostavljanje djeteta: Sina prisiljavao na spolni odnos kako bi ga izliječio od homoseksualnosti
Thinkstock.com

Daniel je nakon 20 godina odlučio potražiti pravdu na sudu

Stravičan slučaj zlostavljanja 11-godišnjeg dječaka šokirao je Veliku Britaniju. Dječaka je vlastiti otac prisiljavao na spolne odnose s maćehom i na gledanje pornografskih sadržaja kako bi ga izliječio od homoseksualnosti. 

Daniel Dowling sada ima 36 godina i o svemu je odlučio progovoriti za Mirror. Nakon punih 20 godina htio je ispričati kakvo zlo su mu nanjeli otac i maćeha. Ispričao je da kada je odbio spolni odnos s maćehom otac ga je pokušao udariti. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Daniel je bio lišen normalnog djetinjstva, a proganjao ga je miris maćehinog parfema. No, konačno su njegov otac i maćeha završili u zatvoru. Njegov otac osuđen je na pet godina, a njegova bivša partnerica na osam godina zatvora. Trenutno oboje imaju 62 godine, a počeli su ga zlostavljati kada su imali 38 godina. 

Daniel je reako novinarima Mirrora kako su mu otac i maćeha oduzeli nevinost i uništili mu djetinjstvo. Nikad neće zaboraviti kako je sve započelo. 

"Bila je nedjelja popodne. Svi zajedno smo igrali društvenu igru, a otac mi je rekao kako ćemo probati nešto drugačije, da kad netko izgubi mora skinuti komad odjeće. Do kraja igre, maćeha je bila potpuno gola", prisjetio se Daniel. 

Tjerali su ga da dodiruje i ljubi maćehine grudi, a otac ga ohrabrivao tako da je mislio da je to u redu. Prva noć je samo bila test da vide kako će Daniel reagirati, a spolni odnosi krenuli su iza toga. 

Kroz tri godine, otac i maćeha uzeli su Danielovu nevinost i zlostavili su ga preko 10 puta.  Potom je opisao događaj u kojem ga otac šalje poljubiti maćehu "za laku noć", dok je ona bila lisicama gola vezana za krevet. Molila je Daniela da joj oslobodi jednu ruku, a tom prilikom im se pridružio i otac te su imali seksualni odnos.

"Ona bi mi govorila što da radim. Ponekad, kad je tata bio na putu, zvala me u svoju sobu i tad smo se seksali", opisao je Daniel.

Daniel je rekao kako mu je otac rekao da je pokušavao sprječiti njegovu homoseksualnost jer je od malih nogu pokazivao ženske osobine. 

VEZANE VIJESTI:

Zlostavljanje je prestalo kada su mu otac i maćeha prekinuli odnos negdje 1996. godine. No, tad je 16-godišnji Daniel doživio još jedno seksualno zlostavljanje. Policija je pronašla njegove gole fotografije u domu pedofila. Tek je tad Daniel psihologu otkrio traumu iz djetinjstva, no nitko nije bio uhićen. Daniel je čak pokušao počiniti samoubojstvo, a 2015. godine uzeo je stvar u svoje ruke. 

Daniel je potražio pravdu na sudu. Potajno je snimio telefonski razgovor s ocem u kojem mu je priznao zlostavljanje. Dva dana kasnije, Daniel je došao na policiju sa snimkom i kazao kako je vrijeme da ga se shvati ozbiljno. 

Sve je priznao i Danielov otac. Na sudu je kazao kako je sve to učinio da spriječi Daniela da postane gej i da ga obrazuje kako se treba postupati sa ženama. Branio se da je sve to dozvolio zbog nedijagnosticirane depresije i da je na njega utjecala "partnerica koja ima osobnost Jekylla i Hydea". Priznao je optužbu za nasilje nad djetetom te dvije optužbe vezane uz seksualne prijestupe.

Sudac je između ostalog rekao da je šteta koju su napravili djetetu nemjerljiva i da je zlostavljanje i iskorištavanje povjerenja monstruozno. Istaknuli su i kako policija sve takve prekršaje shvaća jako ozbiljno i kako pozivaju sve žrtve da prijave takve slučajeve. 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!