Novosti / Svijet

Pravda za Davida

Otac ubijenog Davida: 'Ako se slučaj ne riješi u godinu dana, donijet ću njegov lijes na Trg'

Otac ubijenog Davida: 'Ako se slučaj ne riješi u godinu dana, donijet ću njegov lijes na Trg'
Pravda za Davida/Facebook

Prošlog vikenda Banjalučani su se okupili po 252. put na glavnom gradskom trgu kako bi pružili podršku obitelji

Otac ubijenog Davida Dragičevića, ne odustaje od traženja pravde i istine o smrti svoga sina. Osim oca Davora, ne odustaju ni Banjalučani koji su se prošlog vikenda po 252. put okupili na glavnom gradskom trgu kako bi pružili podršku obitelji ubijenog mladića. Dragičević je istaknuo kako država ne smije priznati ubojstvo, pišu bosanski mediji. 

"Sa mnom se nećete nikad izboriti. Ali Dodik i drugi nisu država, oni su samo imena. Krenut ćemo i na onu banku, svim raspoloživim sredstvima, ne budu li meni i mom odvjetniku dali pravu snimku do 7. travnja, otići će sve znate gdje treba. A vi botovi koji kažete da Davor prijeti, hvala Bogu doći će i 7. travanj i naći ću vas sve", izjavio je pred okupljenim mnoštvom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kazao je i da, ukoliko se slučaj ne riješi do 7. travnja, sve će ići drugačije, odnosno da vlastima i policiji daje vremena do godine dana od Davidova pokopa. 

"Taj dan donijet ću njegov lijes na Trg, pa nek' kažu što god hoće. Moram iskopati njegov lijes, jer što da radi u zemlji. Tko god me bude pokušao spriječiti da to učinim, završit će u raki", rekao je Davor i dodao:

"Zbog koga stojimo poslije godinu dana, trebamo li stajati nakon godine dana? Nikome od vas Davor Dragičević ne da. Za koga da stojimo? Za Dodika, za Biserku, za Lukača, za koga?".

Podsjetimo, otac Davor iz Banja Luke već mjesecima traži pravdu za svog sina Davida koji je, kako tvrdi, mučen, silovan i ubijen od strane pripadnika MUP-a s blagoslovom i po naredbi visokopozicioniranih političara Republike Srpske, piše portal 100posto

Medijima je odjeknula vijest kada je međunarodni tim odvjetnika napustio Anto Nobilo, koji je bio zadužen za utvrđivanje činjenica o stradanju Davida Dragičevića. Dao je objašnjenje kako pokojni David nije bio niti silovan, niti masakriran, te da je otac Davor žrtva manipulacije, kao i da vlasti Republike Srpske nisu upletene u ubojstvo njegova sina. 

"Davida su šest dana vezali, mučili, silovali, likvidirali. Nobilo tvrdi kako on nije bio ni mučen, ni silovan i da ministar policije nije umiješan. Ako jedini ima te dokaze iz tužiteljstva, neka ih predoči meni i Ifetu Feragetu koji je ostao u ovom timu. On se svjesno stavio u službe mimo odvjetničke etike, a kamoli ljudskosti", kazao je Dragičević, poručivši kako će ići do kraja.

Pod pritiskom ovog čovjeka, njegova oca, Banja Luka je došla do istine - David je ubijen, no još uvijek nije jasno kako ni zašto se snimke nadzornih kamera i izjave policije ne poklapaju. Roditelji, a sada i sve veća javnost tvrde da je Davidu naudila policija.

Izdvojeno

 • Antonija Blaće i Hrvoje Brlečić
  10 godina ljubavi Antonija Blaće objavila romantičnu fotografiju sa suprugom: 'Pravi ste par'

  Voditeljica i njezin suprug zajedno su deset godina

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!