Novosti / Svijet

Skandal u Srbiji

Zamjenik gradonačelnika (60) ljubio i grlio 15-godišnjakinju: 'Samo sam joj čestitao na odrađenom poslu'

Zamjenik gradonačelnika (60) ljubio i grlio 15-godišnjakinju: 'Samo sam joj čestitao na odrađenom poslu'
Facebook

Policija kaže da nema kaznenog djela jer je djevojčica starija od 14 godina

Zamjenik gradonačelnika Bora Branko Perić (60) našao se u središtu skandala kada su fotografije na kojima se ljubi i grli s djevojčicom od 15 godina osvanule na Facebook profilu maloljetnice.

Od Perića je, piše Blic, zatražena ostavka. Perić je nakon toga, navodno, i dao ostavku uz obrazloženje da su u pitanju osobni (zdravstveni) razlozi. Ostavka, koju je prihvatio gradonačelnik, još treba proći i kroz gradsku skupštinu.

Perić, koji je fakultetski obrazovan i do sada ga je pratio glas korektnog i pristojnog čovjeka, nije želio komentarati sporne fotografije. Za Blic je samo rekao da će se prvo posavjetovati sa svojim odvjetnikom, pa će onda dati izjavu.

Navodno je Perić rekao da je fotografija njegovog poljupca s djevojčicom nastala nakon što joj je čestitao na dobro odrađenom poslu. Tvrdio je da se s ostalim angažiranim djevojkama pozdravljao na sličan način, prenosi Blic.

“Imali smo skup u lokalnom Domu kulture i tu su bile djevojčice koje su ukrašavale salu. Ušao sam i vidio da su posao obavile odlično, zbog čega sam im čestitao”, izjavio je Perić, navodno nadodavši i da mu se druga fotografija ne čini sporna.

U cijeli slučaj uključila se i policija.

“Djevojčica je negirala da ima bilo kakav odnos s tim službenikom. Ovdje nema elemenata kaznenog djela jer je devojčica starija od 14 godina i nema kaznenog djela obljube nad djetetom. Po zakonu nemamo osnove za postupanje, ako je nešto i bilo, nije bilo pod prisilom. Međutim, maloljetnica kao da je bila pripremljena i unaprijed znala kako treba odgovoriti”, rekao je izvor iz policije za Blic.

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!