Ostani doma
Novosti / Svijet

'RADIO BIH BILO ŠTO'

Hrvatske tvrtke traže radnike u BiH: Nude minimalno plaću od 500 eura, dodatke...

Hrvatske tvrtke traže radnike u BiH: Nude minimalno plaću od 500 eura, dodatke...
Goran Kovačić/PIXSELL, Davor Javorović/PIXSELL, Nel Pavletić/PIXSELL

Traže spremačice, čistačice, konobare, kuhare, prodavače, pekare, mesare, vozače

Veliki interes ovih dana vlada u Tuzli, Bijeljini i Brčkom za sastanke koje organiziraju menadžmenti turističko-ugostiteljskih objekata s Jadrana, koji su, iako usred zime, već u potrazi za sezonskim radnicima koji će im naljeto 2019. doći iz Bosne i Hercegovine da rade u Malom Lošinju i na otoku Cresu, piše Dnevni Avaz

Na susret s predstavnicima "Jadranka Grupe" s Lošinja jučer je u Tuzli došlo 50 potencijalnih kandidata. "Nama su potrebni spremačice, čistačice, konobari, kuhari, prodavači, pekari, mesari, vozači", kazala je Silvija Baričević, direktorica odjela za upravljanje ljudskim potencijalima "Jadranka Grupe".

"Pozitivna iskustva s radnicima iz BiH"

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uvjeti za radnike su, kako kaže, vrlo dobri. Minimalna plaća koja se nudi sezonskim radnicima je 500 eura, a svi radnici se primaju u radni odnos. "Nudimo i dodatke na plaće, plaćen višak odrađenih sati, novac za povratak kući itd. Imamo i pozitivna iskustva s radnicima iz BiH, a mnogi od njih koji su u ranijem periodu došli kod nas, ostali su i da žive na otoku Lošinj", kazala je Baričević za Dnevni Avaz. 

"Došao sam na intervju u nadi da ću dobiti posao. Radio bih bilo što. Znam da dobro plaćaju i da im je važan položaj radnika, a moje je mišljenje, radnici iz BiH su najbolji na svijetu", kazao je nezaposleni Murat Hadžiselimović koji je došao na razgovor za posao. On je ostao bez posla nakon što je 32 godine radio u mljekari. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!