Novosti / Svijet

Ubio i vlastitu majku

Četverostruki pomahnitali ubojica iz BiH u bijegu: 'Ma ja bi ga puškom da mi je ne znam tko'

Pomahnitali ubojica je ubio četvero ljudi i nalazi se u bijegu, zbog čega su u susjednoj zemlji uvedene izvanredne mjere

Panika u Bosni i Hercegovini zbog novog ubojstva višestrukog ubojice. Sumnja se da je odbjegli Edin Gačić u okolici Sarajeva sinoć ubio i policajca. 

To je 4. žrtva pomahnitalog 44-godišnjaka, zbog čega su u susjednoj zemlji uvedene  izvanredne mjere. Zbog straha za vlastiti život mnogi stanovnici iz okolice Sarajeva ne žele izaći iz svojih kuća. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bivšem borcu mudžahedina Edinu Gačiću od ubojstva u ponedjeljak nije bilo ni traga ni glasa. Uspješno je izbjegavao policiju sve dok se nije, kako se sumnja, odlučio obračunati s jednim policajcem kod policijskog objekta pored Tarčina. Upucao ga je  u glavu i ruke i ostavio da iskrvari. 
  
Mještanin Ilija Medić se prisjetio te kobne noći: "Mali je gledao televiziju i čuo pucnje i kaže 'tata neki dolje pucaju'. I ja sam izletio, otišao dolje da vidim, da znam, da se pripremim jer i ja se bavim lovom. Ma ja bi ga puškom da mi je ne znam tko."

Policija je ubrzo zaključila da bi ubojica mogao biti baš Edin Grčić - za kojim tragaju nekoliko dana. Već ranije je ubio suborca, pa vlastitu majku. Nakon toga je odslužio dvije zatvorske kazne. Zbog njegovog krvavog pohoda na noge su ustali svi policijski rodovi u BIH. 

"Policija je na terenu i kantonalna i federalna, sve je pod kontrolom. Sve jedinice izlaze na teren, to je sve što u cilju istarge mogu reći u ovom trenutku", izjavio je Aljoša Čampara, ministar MUP-a BiH     

Nakon drugog izlaska iz zatvora Gačić je prodao svu svoju imovinu i kupio kuću u Brđanima, u općini Konjic gdje je još kao maloljetnik sudjelovao u ratu.

Iz svog doma u ponedjeljak se zaputio do Podorašca gdje je pištoljem i nožem ubio vlasnika jedne trgovine. Od tog trenutka postaje bjegunac. Posljednji službeni trag pojavio mu se jučer kada je pored Tarčina sumnja se - upucao i policajca koji je bio na straži ispred poligona za obuku. Nakon toga stigla je dojava kako je viđen u Ušivku gdje je od jedne starice tražio da mu da kruha i paštete.

"U istom trenutku dobijate pozive da se osoba nalazi na potpuno suprotnim pozicijama. Svaki trag, svaka dojava se prati i provjerava i zato molimo građane da i dalje javljaju", kazao je Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo.

Ako je vjerovati dosadašnjim dojavama, ubojica se kreće prema Sarajevu, a kako bi ga što prije uhvatili, vlasti najavljuju i novčane nagrade za one koji pruže informacije koje bi mogle dovesti do njegovog uhićenja.

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!