Novosti / Svijet

Tuga u obitelji ubijenog policajca

Suze i jauci neutješne majke Hasene: 'Dao Bog da je na njemu bio 'ključ', da više nikad nitko ne pogine'

Suze i jauci neutješne majke Hasene: 'Dao Bog da je na njemu bio 'ključ', da više nikad nitko ne pogine'
Vijesti.hr

Policija u cijeloj BiH nastavlja potragu kako ne bi pala nova Gačićeva žrtva

Potraga za višestrukim ubojicom Edinom Gačićem, bivšim mudžahedinskim borcem u ratu u BiH, proširena je na cijelu zemlju. Kako bi ga što prije uhvatili, raspisane su i novčane nagrade za informacije koje bi mogle dovesti do Gačićeva uhićenja.

U pitanju je muškarac osuđen za dva ubojstva. 1998. ubio je ratnog suborca. 2002. ubio je svoju majku. Sumnja se da je prošlog ponedjeljka u Podorašcu pištoljem i nožem ubio vlasnika jedne trgovine. Prekjučer je ubio policajca. Prema posljednjoj dojavi viđen je nedaleko od Sarajeva u Ušivku.

Neutješna majka

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Novinari Dnevnog avaza posjetili su kuću ubijenog policajca u Lokvama kod Hadžića u Bosni i Hercegovini gdje živi njegova majka. Dočekali su ih suze i jauci neutješne stare majke Hasene. Majka Hasena, otkako je čula za ubojstvo sina, ne prestaje plakati i više od 20 puta se onesvijestila stoga u kuću svako malo dolazi Hitna pomoć. 

Trenutno je pod teškim sedativima kako ne bi doživjela potpuni slom živaca.  U ništa boljem stanju nije ni otac Adil Begić. Uz njih su drugi sin, također policajac, snaha i sin koji je ostao bez oca koa i mnogobrojna rodbina i susjedi.

U vrijeme njihova posjeta, majka Hasena smogla je snage i progovorila nekoliko rečenica. Dočekala ih je zagrljajem, a potom zaplakala.

Policija traga za ubojicom

"Žena mog drugog sina došla je u kuću i rekla meni i mužu da sjednemo. Nisam ni slutila da je nešto bilo Mahiru. Pomislila sam da se nešto desilo mom drugom sinu koji je imao dva infarkta i ima četiri stenta. Sjeli smo Adil i ja, pitam: „Što je Jasminu bilo?“. Kaže ona: „Nije, majka, Jasminu ništa, Mahir je ubijen", kroz suze je ispričala je majka ubijenog policajca.

Posljednji susret

Prisjetila se i kako ga je u subotu ujutro, prije nego je ubijen, ispratila na posao. 

"To jutro sam ga ispratila i posljednji put vidjela. Što mislite, kako može biti majka kad ostane bez svog djeteta? Neka svako pođe od sebe, kad se nada da mu dijete dođe, a njega nema. Do pola sedam mu je bila smjena, tada ga je kolega trebao zamijeniti. Kažu mi da ga je taj policajac našao u to vrijeme kad je došao na smjenu, da je još bio živ kad mu je prišao", drhtavim glasom se prisjeća.

Potom je dodala: "Dao Bog da je ključ bio na mom djetetu, da više nikad nitko ne pogine, posebno ne tako da bude ubijen", poručuje majka rahmetli Mahira Begića.

Kazala je kako je kako je njezin sin bio dobar policajac, da je posao radio najbolje što je mogao i znao. "Nikad se na njega niko nije požalio. Nikad nije grešku neku napravio. Uvijek je bio hrabar", rekla je.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!