Novosti / Svijet

Ubojica za kojim traga cijela BiH

Jezivo svjedočanstvo: 'Nakon što sam u majku pucao, bila je još živa. Onda sam je ugušio 'štrikom'

Jezivo svjedočanstvo: 'Nakon što sam u majku pucao, bila je još živa. Onda sam je ugušio 'štrikom'
MUP HNK

S mrtvom majkom u stanu je proveo još dva sata. Pustio je glasno glazbu, jeo kekse i pio mineralnu vodu

"Bila je to samoobrana. Više volim živjeti u zatvoru, nego da me zlostavlja", bez imalo kajanja izjavio je u veljači 2003. godine u svojoj završnoj riječi tada 27-godišnji Edin Gačić, dva dana prije nego će presudom Kantonalnog suda u Sarajevu biti osuđen na dugotrajnu kaznu zatvora u trajanju od 20 godina zbog ubojstva majke Sifete, koje je počinio 25. kolovoza 2002. godine.

Dr. Abdulah Kučukalić ocijenio je da je Gačić u trenutku izvršenja nedjela bio neuračunljiv, ali ne bitno, te da je mogao vladati svojom postupcima, piše Radio Sarajevo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

O tome tko je Gačić dovoljno ilustrira i njegov iskaz policiji nakon ubojstva majke 2002. godine, kada je potpuno hladno govorio o zastrašujućim detaljima.

Naime, Gačić se već nalazio na izdržavanju kazne zatvora zbog ubojstva Ismeta Gunića kojeg je ubio nožem, 'šarafcigerom', daskom od oramara i grijalicom, kada je dobio dopust za vikend i s predumišljajem odlučio ubiti majku.

"Tijekom boravka na zadnjem dopustu, pored mene i Sifete u stanu su povremeno boravili i članovi naše obitelji, moje dvije tetke, njihovi muževi, te njihova djeca. Čekao sam da napuste stan, te da nasamo ostanem sa Sifetom kako bih je ubio", ispričao je tada policiji.

Nakon što je rodbina otišla iz stana, Gačić je ostao sam s nesretnom majkom. Odlučio ju je tada kazniti jer ga je, navodno, maltretirala.

Stavio je metak u cijev pištolja i oko 13 sati ušao u dnevni boravak gdje je na kauču sjedila njegova majka i čitala novine i ne sumnjajući što se sprema.

"Uperivši pištolj u nju, ispucao sam dva metka koja su je pogodila, koliko se ja sjećam, u predjelu grudi. Nakon pucanja, Sifeta je još uvijek bila živa, a ja nisam htio nastaviti pucati, kako ne bi čuli susjedi, te sam upotrijebio komad 'štrika' koji sam imao ranije spremljen u cilju izvršenja ubojstva... te sam dokrajčio Sifetu davljenjem", šokantne su riječi višestrukog ubojice.

Izjavio je da je tijekom pucanja pustio glasno glazbu, a nije želio odmah napustiti ni stan kako ne bi bio sumnjiv.

"To sam smatra rizičnim u smislu da me prilikom izlaska ne bi vidio netko od susjeda. Tako sam tijekom ta dva sata vrijeme proveo tako što sam jeo lokume i kekse, pio mineralnu vodu. Pronašao sam Sifetin novčanik odakle sam uzeo novac, te oko 15 sati izašao iz stana kojeg sam zaključao, a ključ stavio u džep, dok sam pištolj ponio sa sobom", objasnio je.

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!