Novosti / Svijet

GRAĐANI NA ULICAMA

Vatreni pojas Balkana: Nakon Srbije prosvjedna iskra planula i u Crnoj Gori i Albaniji

Visok stupanj korupcije, a niska primanja izvele su na ulice i staro i mlado

Iz Beograda stiže vijest o još jednom prosvjedu protiv Aleksandra Vučića, no subotu su obilježili prosvjedi i u Crnoj Gori i u Albaniji. 

U Podgorici se tražila ostavka predsjednika države i vlade, dok su u Albaniji prosvjedi eskalirali pa je policija ispred vlade nezadovoljnike tjerala suzavcem i vodenim topovima.

Prosvjedna iskra sinoć se zapalila i u Podgorici. Visok stupanj korupcije, a niska primanja izvele su na ulice i staro i mlado. Policija nije imala puno posla - umjesto nereda, građanski očaj.

"30 godina gledam kako me nesposobni, kleptomani, lupeži, ljudi bez morala zavode. Kako me kradu, kako mi ne daju šansu, kad su oni došli imao sam 21, a sad mi je 50'', kaže jedan od prosvjednika Ivan Lukavac.

"Radila sam 35 godina. Mojom penzijom ne mogu platiti račune i lijekove. Je li dovoljno? Zar treba nešto još nešto reći?'' - pita prosvjednica Dunja Arsić.

Nekoć premijer, sada predsjednik Milo Đukanović možda im i je osigurao neovisnost, ali građani ne žele da ih on uvede u Europsku uniju.

Bačeni na koljena i u Albaniji. Prosvjedna molba da se u državi nešto promijeni prešla je u zahtjev. Sukobljavajući se s policijom pred zgradom Vlade Tirana je svoje rekla - premijeru: 'Edi Rama mjesto ti je u zatvoru'.

"Samo osoba koja je živjela pod diktaturom može vidjeti što se događa oko nas. Ovo je moj glas i način da pokažem da nisam glupa i da ne prihvaćam ono što prikazuju u medijima", poručila je jedna od prosvjednica Danijela Dominiković.

''Alek super si, ajd sad idi" i "Majke otetih beba" - samo su neki od transparenata koji su se i ovu subotu vijorili Beogradom. 

I ovaj put svoj prosvjedni marš završili su bakljadom ispred zgrade Narodne skupštine vijoreći zastave Europske unije i Srbije. Dobar dio Balkana je na nogama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!