Ostani doma
Novosti / Svijet

NALOG ZA POVLAČENJE

U susjedstvu zabilježen novi slučaj salmonele u mesu za kebab iz Poljske

U susjedstvu zabilježen novi slučaj salmonele u mesu za kebab iz Poljske
Ilustracija: Robert Schlesinger/DPA/PIXSELL

Sanitarne vlasti naložile su njegovo povlačenje iz prodaje

U Sloveniji je zabilježen novi slučaj zaraženog mesa za kebab koje je slovenski distributer uvezao iz Poljske, a sanitarne vlasti naložile su njegovo povlačenje iz prodaje. 

Državna uprava za sigurnost hrane u petak je na svojim internet stranicama objavila da je obaviještena o prisutnosti bakterije salmonele u smrznutoj masi za kebab od  miješane govedine i purećeg mesa, kojega je tvrtka Alebon uvezla iz Poljske kupivši ga od tvrtke Efes-pol Fedai Simsek Sp.Zoo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Preko sustava brzog obavještavanja RASFF primili smo informaciju o prisutnosti bakterije Salmonella spp. u smrznutom goveđe-purećem kebabu distributera Alebon d.o.o uvezenom iz Poljske te provodimo postupak njegova povlačenja/opoziva, objavila je uprava za sigurnost hrane.

Kupcima koje su spomenuti produkt već kupili preporučeno je da ga ne koriste i ne konzumiraju nego vrate prodavatelju.

Povlačenje s tržišta odnosi se na tri pošiljke ukupne težine 45 kilograma.
Riječ je o novom slučaju zaraženog mesa za kebaba uvezenog s poljskog tržišta u Sloveniju.

Nedavno je na slovenskom tržištu bila otkrivena prisutnost salmonele i ostataka veterinarskih lijekova iz pošiljke ukupne težine 5,3 tone mesa pripremljenog za kebab, od čega je prije izbijanja afere sa sumnjivim mesom iz Poljske već bilo kozumirano oko četiri tone.

Salmonela kod čovjeka može izazvati simptome crijevne bolesti koju karakteriziraju povraćanje, bolovi u trbuhu i povišena tjelesna temperatura, ali ne ako je meso dovoljno dobro termički obrađeno.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!