Novosti / Svijet

Kontroverzne primjedbe

Šokantne izjave filipinskog predsjednika: Žene nazvao 'kujama', ako nemaju genitalije beskorisne su...

Šokantne izjave filipinskog predsjednika: Žene nazvao 'kujama', ako nemaju genitalije beskorisne su...
AP Images

'Bio sam ljutit što su je silovali. Bila je tako lijepa. Gradonačelnik je morao biti prvi na redu', kazao je tijekom predsjedničke kampanje

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte, obratio se grupi žena i nazvao ih "kujama" tijekom dodjeljivanja nagrada za rad ženskim pripadnicama vojske i policije. 

Predsjednik se većoj publici koja se sastojala uglavnom od žena, obratio s pogrdnom riječi i to u trenutku kad su se dodjeljivale zasluge za izvrsne rezultate u radu policije i nacionalne sgurnosti. 

Kontroverzne primjedbe

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Duterte, koji je na glasu po svojim kontroverznim primjedbama, grupu ženskog zaštitarskog osoblja nazvao je "ludim ženama" tijekom ceremonije koja se održala u palači Malacañang u Manili.

"Kritizirate svaku rečenicu i riječ koja izlazi iz mojih usta", kazao je Duerte okupljenoj publici. Kasnije se hvalio kako je on dobar prema ženama i kako ih voli te se pohvalio da ima nekoliko žena. 

"Volim žene. Imam ih dvije, a to znači da volim žene", kazao je. 

Duerte je često na meti kritika

Predsjednik Filipina često je meta kritika zbog neprimjerenih komentara o ženama. Prošle je godine kazao vojnicima da žene koje su komunisti pucaju u vaginu, "ako nemaju vaginu, beskorisne su". Time je dao do znanja kako misli da su žene bez genitalija beskorisne. U 2017. godini, Duerte se "šalio" kako će na sebe preuzeti odgovornost za sve vojnike koji siluju do tri žene. Kritizirali su ga i kada je vršio pritisak na ženu da ga poljubi na pozornici tijekom događaja u Seoulu u Južnoj Koreji

Tijekom predsjedničke kampanje 2016. godine osvrnuo se na grupno silovanje i ubojstvo australske misionarke 1989. godine. Kazao je kako je on morao biti prvi u redu da je siluje jer je tada bio gradonačelnik grada u kojem se taj zločin dogodio. 

"Bio sam ljutit što su je silovali. To je bila jedna stvar. Ali bila je tako lijepa. Mislim da je gradonačelnik morao biti prvi. Koja šteta", kazao je Duterte, a piše Huffington post

Izdvojeno

Vezani članci

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!