Novosti / Svijet

KAOS SE NASTAVLJA

Velika Britanija i dalje 'na čekanju'! Još jednom odbijen izlazak iz Europske unije!

Tako je odlučilo 321 u odnosu na 278 zastupnika

Britanska premijerka Theresa May najavila je da se zalaže za izlazak Velike Britanije iz Europske unije uz prethodni sporazum o razdruživanju te glasala protiv Brexita bez njega, baš kao i većina u Parlamentu, što dovodi u pitanje njegovo provođenje 29. ožujka, kako se planiralo.

Naime, 321 u odnosu na 278 zastupnika odlučilo je da ne žele Brexit bez dogovora o izlasku iz Europske unije, što znači da je premijerka doživjela težak poraz. Iako su zastupnici prihvatili njen stav o Brexitu bez sporazuma, problem je u tome što se njen prijedlog sporazuma opetovano odbija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sad preostaje da se 14. ožujka glasuje za produljenje Članka 50., kojim se britanskim zastupnicima daje još malo vremena da se dogovore. Ako zastupnici i to odbiju - Velika Britanija će 29. ožujka izaći iz Europske unije bez sporazuma, ili, ukoliko se zastupnici slože, tražiti odgodu Brexita.

"Nastavljam vjerovati da je najbolje rješenje za Ujedinjeno Kraljevstvo da napusti Europsku uniju sa sporazumom", kazala je britanska premijerka Theresa May.

Ali nema ga, i to samo 16 dana prije nego bi Velika Britanija trebala napustiti Europsku uniju. I, ako se, kao i već zbunjeni građani Velike Britanije pitate što sada, evo objašnjenja.

Mladi najzabrinutiji

Što prije krenuti dalje najviše žele mladi, jedna britanska novinarka prati situaciju od samog početka, a evo što je rekla:

"Mislim da ćemo izaći iz Europske unije bez ikakvog sporazuma i to će doista biti loše za našu zemlju. Posljedice Brexita definitivno se već mogu osjetiti. Mnogi su nesigurni i zabrinuti i puno je neizvjesnosti u zemlji", kazala je Kady Middleton.

 
 

Što će biti s cijenama, ekonomijom, dokumentima, granic

ama, zdravstvenim osiguranjem - u slučaju razvoda bez dogovora - ne zna se. Posebno je zabrinuto gotovo dva milijuna Britanaca koji žive u državama  Europske unije, ali i gotovo četiri milijuna onih koji su iz Europe preselili u Veliku Britaniju.

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!