Novosti / Svijet

EKSTREMIZAM I PROCEDURE

HDZ BiH pokušao objasniti zašto su bili protiv osude okupljanja četnika u Višegradu

HDZ BiH pokušao objasniti zašto su bili protiv osude okupljanja četnika u Višegradu
AP Images

Zahtjev da se raspravlja o okupljanju četnika u Višegradu podržali su bošnjački izaslanici, dok su srpski i hrvatski bili protiv

Hrvatska demokratska zajednica BiH osudila je u srijedu okupljanje četnika u Višegradu tijekom vikenda kao i sve oblike ekstremizma u zemlji, te je pojasnila kako su njezini izaslanici odbili uvrstiti u dnevni red sjednice Doma naroda Parlamenta BiH osudu zbivanja u Višegrada samo zbog toga jer za tu točku nisu bile ispunjene proceduralne pretpostavke.

„Hrvatski izaslanici kao i Hrvatska demokratska zajednica BiH su protiv svih ekstremnih ideologija, kao i svakog oblika mržnje i nasilja“, navodi se u priopćenju HDZ-a BiH.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ova je stranka reagirala na navode dijela medija i političkih stranaka iz Sarajeva kako neprihvaćanjem uvrštavanje točke osude okupljanja četnika u Višegradu ustvari podupire ove događaje. To su oštro opovrgnuli.

''Hrvatski izaslanici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH nisu danas podržali uvrštavanje na dnevni red točke kojom bi se osudio skup Ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu jer predlagač nije ispoštovao poslovničke procedure“, pojašnjava se iz HDZ-a BiH.

Dodali su kako prigodom predlaganje ove točke, koju je iznio izaslanik Zlatko Miletić iz Demokratske fronte Željka Komšića, nije ispoštovana poslovnička procedura.

''Materijala za tu točku nije bilo, a trebao ju je na dnevni red trebao staviti kolegij, ne izaslanik, koji nije ni tražio raspravu. Zbog toga je prijedlog sukladno proceduri bio odbijen“, dodaje se i pojašnjava kako Demokratska fronta i bošnjačke stranke nastavljaju sa zloporabom 'institucija države, senzacionalizmom i populizmu' kojim se traži rješavanje ovog slučaja iako su nadležna pravosudna tijela već poduzela određene korake.

Zahtjev da se raspravlja o okupljanju Ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu podržali su bošnjački izaslanici, dok su srpski i hrvatski bili protiv pojašnjavajući to proceduralnim razlozima. 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!