Novosti / Svijet

Sahrana u Austriji

Tuga i jecaji: Uz povike 'Pravda!' i pjesmu Klinac u getu ispraćeni ostaci Davida Dragičevića

Još uvijek nije razjašnjeno pod kojim je okolnostima mladić preminuo, a ne zna se ni gdje je njegov otac Davor Dragičević

Ostaci 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića iz Banja Luke koji su ekshumirani u utorak bit će danas prebačeni u Austriju gdje će biti sahranjen u gradiću Wiener Neustad u kojem živi njegova majka Suzana Radanović. 

U Banjoj Luci se, kako prenosi portal Buka, jutros okupilo više stotina ljudi. Čuje se plač mnogih koji su došli na ispraćaj. 

"Volimo te, Davide", vikali su neki dok su lijes s Davidovim posmrtnim ostacima unosili u automobil.

Ekshumirano tijelo Davida Dragičevića, majka jedva stajala na nogama: 'Ne znam kako ću ovo preživjeti'

U grupi Pravda za Davida objavljeno je kako će posmrtni ostaci Đakca, kako su Davida zvali, biti ispraćeni iz BiH.

"Poštovana rodbino, prijatelji i ljudi. Sutra nam je jedan od najtužnijih dana. Sutra je 354. dan od kada naš Đakac nije dočekao Istinu. Sutra je dan kada naš “klinac odlazi iz geta”. Budimo ljudi dostojni vrlina koje jedan čovjek može imati. Budimo dostojanstveni kao što smo uvijek bili. Sutra naš Đakac odlazi u 10:00h ispred Rebrovačke crkve. Okupit ćemo se u dvorištu u 9:45 i oprostiti se sa Davidom koji zauvijek napušta svoj grad Banja Luku. Nakon toga ko je u mogućnosti može krenuti svojim vozilom mirno u koloni prema graničnom prijelazu u Gradišci.

Kretanje će biti u koloni poštujući prometne propise i ići će se starom gradiškom cestom. Zaustavit ćemo se na parkingu između autobusne i stadiona u Gradišci i obratiti se medijima i našem Davidu. Poslije toga naš klinac i zauvijek napušta ovaj geto.

Svi ostali koji nisu u mogućnosti u to vrijeme odati počast, mogu doći prekoputa Verano Motorsa (parking pumpe Nafta Trans)- zapadni tranzit nakon motela Nana i nakon stacioniranog radara i odatle se svojim vozilima priključiti koloni.

354. dan bez Istine i Pravde, sada i bez našeg Đakca zauvijek. Banja Luka je ostala bez svoga srca, ali dušu ima i istrajat će do potpune istine a onda i pravde jer mi smo LJUDI. Zbogom Davide, uvijek ćeš biti naš “KLINAC IZ GETA”", objavljeno je u grupi Pravda za Davida.

Nestao u ožujku 2018. 

David Dragičević je nestao 18. ožujka 2018. u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću Crkvene u Vrbas.

Taj slučaj, koji nije do kraja rasvijetljen, prate mnoge kontroverze, počevši od policijske konferencije za medije 26. ožujka 2018. godine.

Devet mjeseci su trajala okupljanja građana koja su pokrenuli roditelji koji tvrde da je njihov sin ubijen te optužuju vrh policije da je umiješan u sve što se dešavalo.

 

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!